Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMO ZA NAJHRABRIJE

Novu godinu proslavili kupanjem: Na Bačvicama se igrao picigin, u Šibeniku se kupali u zaštitnim odjelima

Foto: PIXSELL
1/33
Autori: Vecernji.hr, Hina
01.01.2022.
u 14:20

U Šibeniku je prvog dana u 2022. organizirano kupanje u COVID zaštitnim odijelima

Novu godinu oni najhrabriji proslavili su kupanjem. Na splitskim Bačvicama već tradicionalno se uigrao novogodišnji picigin, a kupača je bilo i u Zadru, Šibeniku, Puli, Opatiji, a osim u moru kupao se i u rijeci Kupi u Sisku. 

Na Baćvicama u Splitu Novu godinu započeli su tako tradicionalnim piciginom i nogometom. 

01.01.2022., Split- Lijep prvi dan nove 2022 godine splicani provode na otvorenom. Dio njih tradicionalno na Bacvicama gdje se po obicaju uz idealne uvjete igrao picigin i nogomet. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U Šibeniku je prvog dana u 2022. organizirano kupanje u COVID zaštitnim odijelima.

01.01.2022., Sibenik - U organizaciji Turisticke zajednice Grada Sibenika i Jedrilicarskog kluba ‘Val’ Sibenik 1. sijecnja tocno u podne Sibencani i njihovi gosti sudjelovali su na desetom jubilarnom novogodisnjem kupanju posvecenom Coroni pa su kupaci zaplivali u zastitnim odijelima. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

 

U Zadru je održano tradicionalno novogodišnje kupanje za Morskim orguljama točno u podne. 

01.01.2022., Zadar - Tradicionalno novogodisnje kupanje za Morskim orguljama tocno u podne. Photo: Dino Stanin/PIXSELL
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

 

Četrdesetak kupača na prvi dan nove godine na pulskom kupalištu Mornar otplivalo je svoju uobičajenu zimsku rutu, nazdravivši u podne Novoj godini, uz želje da se ne reprizira po mnogočemu epidemiološki loša 2021. godina. 

Iskusni zimski kupači bez zadrške su skinuli odjeću i ušli u more koje nije bilo prehladno za ovo doba godine, uz temperaturu zraka od devet stupnjeva Celzijevih i uz podršku sugrađana koji su ih došli pozdraviti. Točno u podne, već prema tradiciji, hrabri kupači kojih svake godine sve više sudjeluje u Puli u takvoj proslavi Nove godine. Uz otvaranje nekoliko boca pjenušca, zaželjeli su svim sugrađanima sretnu i uspješnu 2022. godinu i otisnuli se s obale.

"Ima nas desetak koji se stalno kupamo zimi. Sve je više mladih, za razliku otprije tridesetak godina, kad su prevladavali stariji. Uživamo u tome. Ovo radimo jer volimo izazove, lijepo nam je i družimo se i stoga, zašto ne okupati se na prvi dan godine. Inače, plivamo tijekom cijele godine, a u ovoj godini sugrađanima želimo samo dobre i lijepe stvari", poručili su oni najiskusniji.

01.01.2022., Pula - Vec prema visegodisnjoj tradiciji, hrabri Puljani novu su godinu obiljezili kupanjem u moru. Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL, ilustracija

Opatijski kukali okupali se u moru

Tridesetak Opatijskih kukala tradicionalno se okupalo su u subotu, na Novu godinu, na opatijskom kupalištu Slatina.

Kukali, što je opatijski naziv za galebe, kupali su se pored skulpture Djevojke s galebom odjeveni u replike starih kupaćih kostima, s plavo-bijelim vodoravnim prugama te kapicama Djeda mraza. U subotu je bio lijep i sunčan dan u Opatiji, a temperatura mora i zraka bila je podjednaka, oko 12 stupnjeva Celzijevih.

Opatijcima i gostima je tom prigodom čestitku uputio opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin, te im je ponuđen pjenušac.

Opatijski kukali okupali su se jučer, na Staru godinu u hladnom jezeru Bajer u Fužinama, u sklopu ispraćaja godine u podne. Među njihovim gostujućim kupanjima su ono u prosincu 2020. godine u Jarunu u Zagrebu te u Dunavu u Vukovaru u listopadu prošle godine, čime su odali počast tom gradu u povodu 30. godišnjice njegova stradanja u Domovinskom ratu. 

Ogulinci su pak započeli 2022. tradicionalnim kupanjem u jezeru Sabljaci. 

01.01.2022., Ogulin - Ogulinci su Novu 2022. godinu zapoceli 8. tradicionalnim kupanjem u jezeru Sabljaci. Njih desetak kupalo se u jezeru koje je imalo sedam stupnjeva, dok je temperatura zraka 13 stupnjeva. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, ilustracija

 

Održano je i tradicionalno novogodišnje kupanje u rijeci Kupi u Sisku. 

01.01.2022. Sisak - Tradicionalno novogodisnje kupanje u rijeci Kupi u Sisku. Photo: Edina Zuko/PIXSELL
Foto: Edina Zuko/PIXSELL

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije