Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAĐANI ZVALI VATROGASCE

Novogodišnja drama u središtu Zagreba: 'Izgledalo nam je kao da nema spasa neboderu!'

Požar na vrhu Nebodera na zagrebačkom Trgu u novogodišnjoj noći
Foto: Snimio čitatelj
1/15
01.01.2022.
u 11:54

Oko 2.30 sati u noći izbio je požar na poznatom neboderu na Trgu bana Jelačića

U novogodišnjoj noći obično ne manjka pirotehnike i vatrometa, ali sinoć se u Zagrebu dogodila i neugodna scena požara koja je zabrinula dio građana koji su Novu godinu dočekali na otvorenom. 

Oko 2.30 sati u noći izbio je požar na poznatom neboderu na Trgu bana Jelačića. Vatra je buknula na samom vrhu nebodera, a vidjela se nadaleko. 

Skupina građana koja se zatekla na Gornjem gradu zapazila je požar i među prvima su zvali vatrogasce. 

Foto: Snimio čitatelj

- Bili smo gore na Gradecu. I skužili slučajno da gori neboder. Još nam nisu vjerovali, zvali smo vatrogasce više puta! 
Ali onda su došli i jako su brzo bili gotovi. A odozgo je izgledalo kao da nema spasa neboderu  - pričaju za Večernji list mladi Zagrepčani koji su oko 2.30 u noći promatrali neočekivanu i zastrašujući scenu požara na poznatom neboderu.

01.01.2022., Zagreb - Trg bana Josipa Jelacica 1. Jutros oko 2:30 stigla je dojava da se radi o pozaru krovista nebodera. Po dolasku vatrogasaca utvrdjeno je da se radi o pozaru ljepenke na vrhu nebodera, povrsine 24 m2. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zagrebački vatrogasci jutros su objavili da su dojavu o požaru na Trgu bana Jelačića 1 dobili oko 2.30 sati.

Zapalilo se zbog vatrometa?

Utvrđeno je da se radi o požaru ljepenke na površini vrha nebodera površine 24 metra kvadrata. Zasad nema službenih izvještaja o uzroku požara, no obzirom da je krov nebodera idealna pozicija za novogodišnju pirotehniku nagađa se da bi upravo novogodišnji vatromet mogao biti krivac. 

Građani su vidjeli veliku buktinju.

Srećom vatrogasci su brzom intervencijom požar brzo ugasili i prema prvoj procjeni nije bilo veće štete. 

Više intervencija tijekom noći

Vatrogasci su tijekom noći do 4 ujutro imali ukupno 17 intervencija. A osim požara na neboderu bilo je na području Zagreba i požara automobila, kontejnera i smeća. Gorjela je i jedna kanta za smeće na Savici, a iz jednog se stana dimilo. No,nisu sve bile intervencije na požarima, jer je u četiri ujutro u Selskoj došlo do zastoja dizala, pa su morali intervenirati. 

VIDEO Pogledajte doček Nove godine na Trgu u Zagrebu

Komentara 3

DU
Deleted user
12:01 02.01.2022.

ovce u torove

Avatar Svračak
Svračak
15:49 01.01.2022.

Pojačani vatromet!

BU
Bubalamala
17:59 01.01.2022.

Bivša gradska uprava nije se brinula za osnovne probleme grada Zagreba. Ulagalo se u razne šminke a podzemne instalacije su zapuštene. Nisu reagirali kad su auti propadali jer su loše instalacije ispirale podzemlje ispod prometnica. Zagreb čekaju ogromne investicije i dugotrajno kopanje ulica. Bivši gradonačelnik se je ulagao u šminkanje grada tako da izvana izgleda huj a iznutra fuj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije