Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kotromanović:

Novo skladište bit će prema NATO-vim standardima

Ante Kotromanović
Michael Palijan/VLM
15.02.2013.
u 13:10

U Hrvatskoj postoje mnoga skladišta, ali ih MORH ukida i skladišne će kapacitete grupirati na tri lokacije: u Doljanima, „Debeloj glavi“ kod Slunja, te „Trbounju“ u Potkopu kod Drniša

Imamo 17 tisuća tona neperspektivnog streljiva koje moramo uskladištiti na boljim mjestima. Nova će skladišta biti izgrađena po NATO standardima, jer sadašnja tehnički baš i nisu najbolja i najkvalitetnije napravljena, budući da datiraju još iz pedesetih godina prošloga stoljeća. Kazao je to ministar obrane Ante Kotromanović obišavši danas vojno skladišni kompleks „Hrvatski ždral“ u Doljanima nedaleko Daruvara. Naime, taj će kompleks biti proširen izgradnjom dodatnih sedam skladišta. Time je porasla zabrinutost lokalnog stanovništva koje postavlja pitanje sigurnosti.

- Osim što ćemo time smanjiti velike troškove za držanje straže, istovremeno ćemo pojačati sigurnost skladišta - kaže ministar, jamčeći da će nova skladišta izgrađena prema NATO-voj tehnologiji biti u potpunosti sigurna od bilo kakve eksplozije, pa se okolno stanovništvo, koje živi i nasuprot skladišnoga kompleksa, ne treba zabrinjavati.

Kotromanović je kazao da u Hrvatskoj postoje mnoga skladišta, ali ih MORH ukida i skladišne će kapacitete grupirati na tri lokacije: u „Hrvatskom ždralu“ u Doljanima, „Debeloj glavi“ kod Slunja, te „Trbounju“ u Potkopu kod Drniša. Ukupno ulaganje u doljansko skladište je 40 milijuna kuna, od čega polovica u ovoj godini, a nedostaje još lokacijska dozvola koja bi trebala biti uskoro ishođena.

Komentara 1

LI
list68
08:57 16.02.2013.

Nisu samo imena "naselja" pored kojih će se skladišta graditi, trebali napisati, već treba i karte sa obilježenim "mjestima" objaviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije