Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razorni drugi val

Novo istraživanje: Polovica mlađih od 18 godina u Mumbaiju ima antitijela na Covid-19

FILE PHOTO: Spread of the coronavirus disease (COVID-19) in Mumbai
NIHARIKA KULKARNI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
29.06.2021.
u 06:34

Procjenjuje se da je 1,5 milijun od 12,8 milijuna stanovnika Mumbaija mlađe od 18 godina, a nitko od njih nije cijepljen jer Indija nije odobrila cjepivo za djecu.

Najmanje polovica stanovnika Mumbaija mlađih od 18 godina bila je izložena covidu-19 i ima antitijela protiv njega, što daje nade u neku razinu zaštite u toj dobnoj skupini, izjavio je u ponedjeljak visoki indijski dužnosnik. Podaci su to iz vladinog istraživanja provedenog od travnja do sredine lipnja, kada je ta zemlja bila usred razornog drugog vala bolesti tijekom kojeg su umrle tisuće ljudi.

Neki su stručnjaci upozorili da bi potencijalni treći val mogao pogoditi djecu, pa se Mumbai pridružio drugim gradovima u pripremi dječjih bolničkih odjela u slučaju potrebe. Procjenjuje se da je 1,5 milijun od 12,8 milijuna stanovnika Mumbaija mlađe od 18 godina, a nitko od njih nije cijepljen jer Indija nije odobrila cjepivo za djecu.

U posljednja tri tjedna broj slučajeva na dnevnoj razini opada u cijeloj Indiji. U ponedjeljak je Indija izvijestila o 46.148 novih infekcija covidom-19 i 979 povezanih smrtnih slučajeva u protekla 24 sata. Ta je zemlja prijavila ukupno više od 30 milijuna slučajeva bolesti i 396.730 smrti od početka pandemije.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
11:09 29.06.2021.

Valjda imaju iskustva nakog genocidnog cijepljenja od strane Bill Gatesa stoga nikada nece taknit mlade i djecu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije