Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevezla je Hitna

Novinarki otkaz na HRT-u zbog kočijaškog obraćanja Milanki Opačić

Prisavlje
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
09.07.2014.
u 17:35

– Sočne prostote na račun ministara koje papir ne može podnijeti nimalo ne služe na čast ugledu HTV-a kao javne televizije koja drži do visokih profesionalnih novinarskih standarda – napisaše iz Ministarstva.

HRT je jutros pokrenuo postupak redovnog otkazivanja ugovora o radu novinarki HTV-a Heleni Krmpotić zbog, kako rekoše na HRT-u, skrivljenog ponašanja, odnosno niza propusta i incidenata. Nakon što joj je uručen zahtjev za očitovanjem, novinarki je pozlilo pa je na Prisavlje stigla i Hitna pomoć.

A treći u nizu propusta koji je novinarku Krmpotić stajao otkaza odnosi se na nedavno pismeno obraćanje Ministarstva socijalne politike i mladih vodstvu HRT-a u kojem upozoravaju na “neprofesionalno ponašanje djelatnice H. Krmpotić tijekom javnog potpisivanja ugovora s udrugama, kada je neposredno nakon potpisivanja ugovora, dok su okupljeni novinari čekali potpredsjednicu Vlade i ministricu Milanku Opačić koja se pripremala dati izjavu, Krmpotić izgovorila, javno među okupljenim novinarima i sudionicima skupa, niz uvredljivih riječi na račun Vlade i nekih ministara”.

Sočne prostote

U dopisu HRT-u dalje stoji da je ničim izazvan monolog izgovoren “kočijaškim” rječnikom, što je izraz krajnjeg neprofesionalizma, nepoštivanja struke te ponašanje daleko ispod razine dobrog ukusa na koje su dužni upozoriti.

Sočne prostote na račun ministara koje papir ne može podnijeti i izrazi poput “neće oni još dugo” i “bit će outsoursani”, kojima se dotična koristila ne bi li dočarala svoj ljutnju što kao dio svoje poslovne svakodnevnice mora protratiti na čekanje ministara za izjavu, nimalo ne služe na čast ugledu HTV-a kao javne televizije koja drži do visokih profesionalnih novinarskih standarda – napisaše iz Ministarstva.

Opovrgavanje optužbi

Helena Krmpotić, koju smo telefonski zatekli kod liječnika, samo nam je uzvratila da ništa ne smije komentirati. No, doznajemo da opovrgava optužbe o prostačkom obraćanju ministrici Opačić. Njoj bliski kolege kažu da je na spomentom događaju ministricu Opačić javno upitala kako komentira tvrdnje sindikalca Željka Stipića da su ga zvali i neki članovi Vlade koji podržavaju zahtjev za raspisivanjem referenduma o outsourcingu, na što se, ministrica navodno ljutito okrenula i otišla. Inače, Krmpotić se stavljaju na dušu i prostački ispad na Facebooku o Milanoviću i Josipoviću te neprimjerenost u prilogu o Tamari Laptoš.

>>Novinarka HRT-a: Netko od kolega hakirao mi je profil na Facebooku

>>Novinarka HRT-a na fejsu: Nabijem na k... Milanovića i Josipovića

Komentara 176

DU
Deleted user
17:41 09.07.2014.

Kompletna Vlada se kočijaški obraća hrvatskom narodu već dvije i pol godine.

Avatar mili99
mili99
17:52 09.07.2014.

Nista novo od Sdp-a , cim netko kaze istinu odleti s posla...

Avatar film
film
18:07 09.07.2014.

....banda crvena....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije