Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćno

Novinarka Vesna Božanić Serdar dobila 10 godina za ubojstvo

'sudnica, sudacki cekic'
''
19.12.2012.
u 13:59

Vesna Božanić Serdar ubila je Antu Čikeša 13. siječnja ove godine u svom stanu na splitskim Firulama jednim ubodom nožem u srce

Splitska novinarka Vesna Božanić Serdar nepravomoćno je osuđena na Županijskom sudu u Splitu na 10 godina zatvora zbog ubojstva svoga zaručnika Ante Čikeša. Suđenje je bilo zatvoreno za javnost jer se radi o izvanbračnim partnerima te se štiti njihov privatni odnos. Zato je i obrazloženje presude pročitano bez javnosti pa je ostalo nepoznato čime se sudsko vijeće pod predsjedanjem sutkinje Katije Blaće vodilo izričući presudu.

Vesna Božanić Serdar ubila je Čikeša 13. siječnja ove godine u svom stanu na splitskim Firulama jednim ubodom nožem u srce. Bila je pod utjecajem alkohola. Izmjereno joj je čak 2,35 promila alkohola u krvi.

– Žalit ćemo se na pravnu kvalifikaciju kaznenog djela. Okvalificirano je kao ubojstvo, a mi mislimo da je riječ o ubojstvu iz nehaja. Isto tako žalit ćemo se na visinu kazne. S obzirom na to da je suđenje zatvoreno za javnost, ne mogu vam reći ništa više – izjavio je Toni Vukičević, odvjetnik koji zastupa Vesnu Božanić Serdar. Za tzv. obično ubojstvo predviđena je zatvorska kazna od najmanje pet godina, a za ubojstvo iz nehaja zakon propisuje kaznu od šest mjeseci do pet godina.

Motiv ubojstva koje je počinila Vesna Božanić Serdar ostao je nepoznat. Ubojstvo Ante Čikeša iznenadio je sve koji su poznavali par. Navodno nisu imali vidljivih međusobnih problema. Zaručili su se ljeto prije, a romantičnu prosidbu na Komiži Božanić Serdar je ushićeno opisala na Facebooku. Inače, Božanić-Serdar bila je dugogodišnja novinarka i fotoreporterka riječkog Novog lista, a surađivala je s još brojnim redakcijama.

>> Vesna Božanić Serdar ne osjeća se krivom za ubojstvo Ante Čikeša

Komentara 5

MO
mozel
20:16 19.12.2012.

Njezin branitelj kaze kazna iz nehata od 6 mjeseci do 5 godina.Kako bi bilo da bi njega netko iz nehata ubio i odrzao 6 mjeseci zatvora ? ovdje je zena nozom ubila covjeka koji vrijedi vise nego njezinih 20 godinaa zatvora bila je pijana ? sigurno da je bila poslije ubojstva,ali to nema nikakve veze jer je izvrsila ubojstvo i tu nema opravdanja.20 godina je mala kazna.

ST
stjega
23:39 19.12.2012.

Zbog čega je isključena javnost. Zar se radi o maloljetnicima ili su ljudi u braku neravnopravni pred zakonom,

IP
info_punkt
14:22 19.12.2012.

to je postala kao neka moda? prvo ona Ana Magaš, pa "fatalna ujna"... pa sad ova...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije