Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dali otkaz

Novinari otišli iz Nacionala zbog neslaganja s novim vlasnikom

sina karli
Marijan Sušenj/Pixsell
16.05.2011.
u 17:05

- Ne želim raditi za nekoga za koga ne znamo tko je i što je, rekla je Sina Karli, bivša glavna urednica tjednika

Tridesetak zaposlenika tjednika Nacional, predvođenih bivšom glavnom urednicom Sinom Karli, objavilo je da odlazi iz tog tjednika. Osim Sine Karli, otkaze u Nacionalu dali su novinari Maroje Mihovilović, Berislav Jelinić i Plamenko Cvitić. Svoj odlazak obrazložili su neslaganjem s novim vlasnikom.

– Navodni novi vlasnik ne zna ništa ni o novinskom biznisu ni o Hrvatskoj. S druge strane, ništa se ne zna o njemu ni o njegovim namjerama. Ja ne želim raditi za nekoga za koga ne znamo tko je i što je – rekla je Sina Karli.

Među ljudima koji su otišli iz Nacionala nalaze se i manjinski suvlasnici koji ukupno drže oko 25 posto udjela. Većinski paket drži Harald von Seefried, švicarski odvjetnik koji je nakon smrti Ive Pukanića kupio udio od austrijskog investicijskog fonda Vienna Capital Partners. Novinari koji odlaze ne vjeruju da je švicarski odvjetnik stvarni vlasnik i zamjeraju mu, među ostalim, što je “prvog dana ultimativno zatražio da tvrtku napusti Anka Pukanić, sestra ubijenog osnivača i glavnog urednika Ive Pukanića”.

Sadašnji glavni urednik Mislav Šimatović izjavio je da će tjednik preživjeti i zaposliti nove ljude.
– Ništa se dramatično nije dogodilo. Nacional će i dalje izlaziti. Dovest ćemo nove ljude – rekao je Šimatović.

Ključne riječi

Komentara 30

OB
-obrisani-
22:40 16.05.2011.

Još samo da ode i kradeze..

OB
-obrisani-
20:07 16.05.2011.

Podrzavam novinare i urednicu,.......i zelim da ustraju. Nadam se da ce se stvari srediti.

OB
-obrisani-
07:19 17.05.2011.

@Amadov Tebi nije potreban komentar,....idi lijeci se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije