Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRATKI POSJET

Novinari državne slovačke televizije oduševili se s Virom: 'Kolege nam zavide na ovom putovanju'

Foto: Morski.hr
05.06.2020.
u 15:55

Jedina turistička destinacija u Hrvatskoj koju će posjetiti slovački novinari je otok Vir i to zbog priloga o Slovakinjama koje žive izvan svoje domovine, u Italiji, Švedskoj, Španjolskoj i Hrvatskoj, a na Viru upravo živi jedna -  blogerica Miriam Kelečić.

Novinarska ekipa državne slovačke televizije RTVS stigla je na Vir, gdje radi priču o otoku kao sigurnoj i poželjnoj turističkoj destinaciji. 

– Kolege u Slovačkoj zavide nam na ovom putovanju. Stalno pitaju kako nam je, a mi svima kažemo kako je Vir zaista krasan – govore reporter Andrej Bálint i snimatelj Róbert Beňo, koji su cijeli četvrtak proveli snimajući otok uz razgovore s Viranima o turističkoj ponudi na Viru i posebno situaciji s koronavirusom, piše Morski.hr. 

Bálint kaže kako je Hrvatska Slobacima najomiljenija turistička destinacija, te ih je zanimalo kakva je sigurnosna situacija u Hrvatskoj. 

- Kod nas su na snazi jako stroge mjere zbog koronavirusa, gotovo poput zatvorskih, no očekujemo njihovo postupno popuštanje te mogućnost odlaska na ljetovanje. Čini se kako će velik dio Slovaka ovog ljeta ostati u Slovačkoj, ali za one koji će putovati, želimo istražiti sigurne destinacije. Svi u Slovačkoj žive u iščekivanju popuštanja mjera – kaže Bálint.

Jedina turistička destinacija u Hrvatskoj koju će posjetiti slovački novinari je otok Vir i to zbog priloga o Slovakinjama koje žive izvan svoje domovine, u Italiji, Švedskoj, Španjolskoj i Hrvatskoj, a na Viru upravo živi jedna -  blogerica Miriam Kelečić. 

Ona im je prestavila Vir kao sigurnu i lijepu destinaciju. Novinarska ekipa se oduševila s viđenim. 

– Prekrasan je ambijent na otoku, a more posebno lijepo. Nikad nisam vidio tako čisto more – oduševljen je Bálint. 

Snimatelj Róbert Beňo već je posjetio Hrvatsku kao dijete: - Jednom sam posjetio Dubrovnik s obitelji kada sam bio malo dijete, tako da mogu kazati kako sam zapravo prvi put u Hrvatskoj. Vir mi se jako sviđa, ima puno lijepih kadrova iz krajolika 

Zbog obveze da se moraju unutar 48 sati moraju vratiti u Slovačku, novinar i snimatelj kazali su kako će svojim sunarodnjacima uputiti pozitivnu poruku o Hrvatskoj. 

– Hrvatska je sigurna destinacija, pa će naša poruka biti kako Slovaci nemaju razloga za strahovanje oko odlaska na ljetovanje. Vir i Hrvatska svakako su naš izbor – zaključuju slovački reporteri,  piše Morski.hr.  

Komentara 3

SA
samoborka
16:51 05.06.2020.

A-haaa..

KR
kruti301
16:08 05.06.2020.

s virom???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije