Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGI OVE GODINE

Novinar koji je krizirao vlast ubijen u Meksiku: 'Dočekali su ga kad je izlazio iz svog doma'

Ahead of Mexico-U.S. border reopening, American dream returns for migrants in Tijuana
Foto: TOYA SARNO JORDAN/REUTERS
1/2
18.01.2022.
u 11:09

Prošlog je prosinca visoki dužnosnik za ljudska prava kazao kako 90 posto zločina and aktivistima i novinarima ostaje nekažnjeno u Meksiku

Meksički fotoreporter ubijen je jučer u Tijuani, tek tjedan dana nakon što je ubijen i novinar koji je kritizirao vlast u Velacruzu.

Kako prenosi ABC, ukupno je 48 novinara ubijeno od prosinca 2018. godine, zbog čega se Meksiko smatra jednim od najopasnijih mjesta za novinare van ratnih zona. 

Fotograd Margarito Martinez upucan je ovog ponedjeljka dok je izlazio van iz svog doma. Inače je bio poznat po snimanju mjesta zločina u Tijuani, gradu koje se smatra jednim od središta meksičkih mafijaških klanova. 

- Izlazio je iz kuće kada su pucali na njega - kazao je njegov kolega novinar iz Cadena Noticiasa. 

Samo tjedan dana ranije u Velacruzu je preminuo je i novinar Jose Luis Gamboa od teških ubodnih rana koje su mu nanesene. Novinarska grupa Reporers Without Borders napisali su kako je ''Gamboa snažno kritizirao odnose između lokalnih vlasti i organiziranog kriminala''. Preminuo je u bolnici 10. siječnja, no njegova obitelj nije bila obaviještena do 14. siječnja. 

Prošlog je prosinca visoki dužnosnik za ljudska prava kazao kako 90 posto zločina and aktivistima i novinarima ostaje nekažnjeno u Meksiku. 

- U slučajevima kada su krivci identificirani, gotovo polovica su lokalni dužnosnici - kazao je. 

>> VIDEO Srpska policija stalno zaprima dojave o Mateju Perišu: 'Napravili su pravu pomutnju'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije