Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirovine
Povratak na članak

Novih 51.075 umirovljenika: radili 34, imaju 62 godine i 2400 kuna

Najbolja mirovina bivših radnika je 3550 kuna, tri je puta manja od mirovine bivših političara

Komentari 8

ST
stefj
22:19 08.03.2019.

Pod hitno treba transformirati 1. mirovniski stup i iz solidarnog pretvoriti ga u štedni. Nije normalno da političar za 4 godine mandata ima preko 10.000 Kn plaću, a radnik za 40 godina 3.000 Kn... Pod hitno izdvojiti naknade, socijalna davanja i ostale "zaslužene" dodatke od mirovina... Mirovine, ako su bazirane na štednji sve je jasno koliko ide kome, a razna "zaslužna" davanja moraju biti potpuno transparentna. Da je tako posložena stvar, onda bi političari morali objasniti zašto netko prima tolike novce...

VL
DU
Deleted user
21:32 08.03.2019.

Zato u HZMO ima toliko zaposlenih da im neznaš broja a plače si sami određuju kao da to nisu novci ovih sirotih umirovljenika već kao da su ih oni zaradili.

VL
IB
iva.begovic
08:32 09.03.2019.

Povlaštene mirovine, npr.: mirovine političara i akademika, trebale bi se financirati iz posebnog fonda, a ne na temelju solidarnosti. Apsolutno je neprihvatljivo da radnici koji su mirovine zavrijedili dugogodišnjim, počesto i radom u teškim uvjetima, iz svog mirovinskog doprinosa pridonose mirovini političara. Takvi radnici s mirovinama u prosjeku od 2550 kuna, plaćaju mirovine političarima koji, za dvije godine zastupničkog mandata i da ništa drugo i dulje u životu radili nisu, imaju mirovine od preko 10000 kuna. To je nešto zbog čega bismo svi trebali izaći na ulicu. To je ono zbog čega su sindikati i Stranka umirovljenika trebali pozvati ljude u prosvjed. Ali ne, oni su prosvjedovali protiv nekih odredbi mirovinske reforme koje su bile neminovne. Kad čujem onog sindikalista Severa, njegov način razmišljanja i populističke manjevrijedne argumentacije, hvatam se za glavu.

VL
Avatar nadobudan
nadobudan
15:33 09.03.2019.

Živio kakapipitalizam ! Šta ste tražili to ste i dobili.Još malo i hdz će vam udariti i porez na zrak koji dišete.Sramota šta su uradili od ove jadne zemlje.

VL
IV
IvicaKerempuh
09:35 09.03.2019.

A joj kak ste vi komićni. Išel je neki sa 34 godine staža u mirovinu i očekuje "bogatstvo" od penzijice. Kak da ne, ja sem išel sa 46 godina radnog staža a ne samo 34... Dajte mi sračunajte koliko su ti 34-stažisti uplatili u mirovinsko?? A živjet će još sigurno 20-tak let.... Zakaj niste realni.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.