Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utrka za čelno mjesto

Novi Zeland nominirao Helen Clark za glavnu tajnicu UN-a

Helen Clark
Foto: Christian Charisius/DPA/Pixsell
05.04.2016.
u 08:00

Premijer Novog Zelanda John Key kazao je da je Clark posjeduje pravu kombinaciju "vještina i iskustava" za posao nasljednice Ban Ki-moona

Novozelandska vlada objavila je u utorak da je bivšu premijerku Helen Clark nominirala za dužnost glavne tajnice Ujedinjenih naroda.

Clark je bila novozelandska premijerka od 1999. do 2008., a posljednjih je sedam godina bila na čelu UN-ova programa za razvoj.

Premijer Novog Zelanda John Key kazao je da je Clark posjeduje pravu kombinaciju "vještina i iskustava" za posao nasljednice Ban Ki-moona. "Helen Clark ima veliku količinu iskustva u međunarodnim odnosima, što će teško nadmašiti drugi kandidati. Ona izvrsno sluša i komunicira, i siguran sam da će biti odlična glavna tajnica ako bude izabrana", rekao je Key.

Novog glavnog tajnika imenovat će Opća skupština UN-a na prijedlog Vijeća sigurnosti krajem ove godine.

>> Ovo su konkurenti Vesne Pusić u utrci za čelno mjesto UN-a

Komentara 2

DU
Deleted user
08:18 05.04.2016.

Jesenti milu bigulicu, i Novi Zeland se bezočno urotio protiv Hrvatske i bezobrazno podmeće klipove kandidaturi naše dične i napredne Pusić dr. Veski. Sve mi se čini da u tome prste ima i onaj grozni natražnjak i nacionalni zatucanac Hasambegović dr. Zlatan. Ali ni Novozelanđanima ni njemu neće uspjeti ta gnusna i prljava kontrarevolucionarna rabota, to više kad ih na zub uzmu Raukar Urška i Matula Vilček. Ma ima da ih nema.

Avatar navijač
navijač
16:14 05.04.2016.

Nadajmo se samo da neće pobjediti ona s pedigreom. Uopće mi nije jasno šta čekaju u našoj vladi i zašto već do sad nisu povukli kandidaturu? Stvarno nemaju samopoštovanja .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije