Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nejednak tretman

Novi Zakon o nasljeđivanju i dalje ne spominje životne partnere

Foto: Igor Kralj/Pixsell
20.06.2018.
u 09:12

Dugine obitelji prozivaju Vladu, podsjećajući na 250 sklopljenih životnih partnerstava i njihovu djecu

Izmjene Zakona o nasljeđivanju koji je Vlada protekli tjedan utvrdila i poslala Saboru, kako sada stvari stoje, i ubuduće će govoriti o pravima bračnih i izvanbračnih drugova i njihove djece, a životne partnere ne spominje ni u jednom članku.

Takav je pristup ozlojedio udrugu Dugine obitelji, koja se u savjetovanje uključila priopćenjem u kojem Vladu i resorno Ministarstvo pravosuđa proziva za nejednako tretiranje 250 do sada sklopljenih životnih partnerstava i djece u tim obiteljima.

Iz Ministarstva odgovaraju da je Zakon o životnom partnerstvu iz 2014. godine izjednačio učinke takvog partnerstva i izvanbračne zajednice te da nema potrebe za dodatnim propisivanjem, no ostaje nejasno zašto Vlada odbija u zakon izrijekom nakon bračnih i izvanbračnih partnera uvesti i istospolne, kad im je država već dala pravo sklapanja životnog partnerstva.

Komentara 5

Avatar rubinet
rubinet
12:27 20.06.2018.

naravno...pokojnu osobu trebaju i moraju naslijediti sinovi,kćeri,unuci,unuke.. pokojnog muža može naslijediti supruga,pokojnu suprugu muž....sve je jasno..i prirodno...

Avatar rubinet
rubinet
12:38 20.06.2018.

Ako pak netko želi ostaviti svoje nekretnine ili pokretnine omiljenom fikusu,mački,zlatnoj ribici..postoji oporuka,odvjetnici ..

DU
Deleted user
12:48 20.06.2018.

Svaka majka i otac su ponosni na dijete koje ima životnog partnera...Bolesno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije