Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brzo širenje delta soja

Novi val u Portugalu: Dramatičan porast broja Covid pacijenata u bolnicama

The coronavirus disease (COVID-19) pandemic, in Porto
VIOLETA SANTOS MOURA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
13.07.2021.
u 06:39

U najteže pogođenim područjima, uključujući Lisabon, stanovnici smiju napustiti svoje domove samo iz opravdanog razloga između 23 i pet sati. Ta mjera pogađa oko četiri milijuna ljudi

Broj covid pacijenata u bolnicama u Portugalu dramatično je porastao i sada je više od 700 osoba zaraženih koronavirusom na bolničkoj njezi, najviše od ožujka. Od ponedjeljka je u bolnicama ukupno 729 covid pacijenata, objavile su zdravstvene vlasti. 

Broj novih zaraza u Portugalu u porastu je već tjednima. U protekla 24 sata zabilježena su 1782 nova slučaja i osmero mrtvih u zemlji s oko 10,3 milijuna stanovnika, navode dužnosnici. Stopa incidencije na 100.000 stanovnika u 14 dana iznosila je 55 još prije mjesec dana, a sada je porasla s 272 na 315 u jednom danu, pokazuju službeni podaci. 

Zaraznija delta varijanta koronavirusa brzo se širi i krivac je za 90 posto novih slučajeva.  Portugal je uveo policijski sat prije desetak dana u borbi protiv porasta zaraza. U najteže pogođenim područjima, uključujući Lisabon, stanovnici smiju napustiti svoje domove samo iz opravdanog razloga između 23 i pet sati. Ta mjera pogađa oko četiri milijuna ljudi. 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Mega_London
Mega_London
06:46 13.07.2021.

Stopa cijepljenja u Portugalu je 59%, i nije im ništa pomoglo. Ali mjerenje stope zaraze je ionako besmisleno, pogotovo u slučaju delta soja koji je zarazniji ali blaži tj. uzrokuje puno manje hospitalizacija.

DU
Deleted user
16:00 13.07.2021.

Politika je dobila igračku zvanu corona u ruke i sada je više ne pušta... Koliko dugo još???

XA
xaron
19:52 13.07.2021.

Pfizer i ostali reklamiraju visoku stopu zaštite od Korone od 95% što u slučaju Portugala i UK ispada smiješno obzirom na veliki broj zaraženih i pored toga što je večina stanovništva cjepljena ili preboljela ovu bolest.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije