Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na lokalima

Novi uvredljivi i neprimjereni grafiti u Vukovaru

grafiti
Foto: Branimir Bradarić
1/3
26.08.2015.
u 12:58

Radi se o lokalima čiji su vlasnici većinom građani srpske nacionalnosti, a na njihovom pročeljima ili ulazima ispisane su poruke poput: ''Ubij Srbina'', ''Vesele ustaše'', kukasti križevi, slova U kao i neka nacistička obilježja

Tijekom protekle noći nepoznata osoba, ili više njih, na nekoliko lokala u Tržnom centru u Vukovaru sprejem su ispisali grafite uvredljivog sadržaja.

Radi se o lokalima čiji su vlasnici većinom građani srpske nacionalnosti, a na njihovom pročeljima ili ulazima ispisane su poruke poput: ''Ubij Srbina'', ''Vesele ustaše'', kukasti križevi, slova U kao i neka nacistička obilježja. Vlasnici su mišljenja kako su grafiti vjerojatno ispisani u ranim jutarnjim satima. U povodu pojave uvredljivih grafita priopćenjem za javnost oglasio se vukovarski SDP koji ''najoštrije osuđuju ustaške i nacističke grafite te govor mržnje''.

– Tim postupcima namjerno se dižu tenzije i narušavaju se međunacionalni odnosi u gradu Vukovaru. Ovakav oblik govora mržnje produkt je podizanja tenzija političkih opcija koji na takav način žele ubirati političke poene. Vjerujemo da je ovo čin tek nekolicine pojedinaca i da se ne radi o kolektivno osmišljenoj akciji. Svaki fašistički oblik ponašanja i govor mržnje potrebno je što hitnije i efikasnije sankcionirati i javno ih osuditi – rekao je predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak koji je gradske vlasti pozvao da osude pojavu ovih grafita ali i na njihovo uklanjanje.

Glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović najavio je kako će policija poduzeti sve radnje s ciljem pronalaska, a zatim i sankcioniranja, počinitelja.

>> Na pročelje Parohijskog doma u Vinkovcima ispisali 'U' i 'Ubij Srbina' 

>> U Vukovaru osvanuli novi uvredljivi nacionalistički grafiti

Komentara 133

DM
dr_max
13:08 26.08.2015.

Nek prvo riješe Poljudsku svastiku, ali niš od togatoga, to je pupijevo djelo kao sada u Vukovaru. Etno business stagnira pa ga treba ponovno zagrijati.

CR
CROLINDA
13:06 26.08.2015.

eto ga kontraefekat - ako danas u jednoj hrvatskoj nisu uzrok sablazni kumrovečki vampirski gerontofilski derneci komično zvani dan mladosti petokrake i trgovi maršala tita četiri es tri prsta paljenje hrvatske zastave u hrvatskojćirilica u jednom vukovaru onda ni pozdravzdrav ZDS ne smije barem biti uzrok sablazni predsjednice naša i svoja na našemu i na svome

Avatar mili99
mili99
14:17 26.08.2015.

Ne bi me zacudilo da Sdp ima upletene svoje prste u ovaj cin. Samo zele izazvati nered.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije