Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Novi udarac za Trumpa: Potvrđena pobjeda Bidena i u Pennsylvaniji

Elektori iz svih saveznih država trebaju se 14. prosinca sastati na izbornom kolegiju i formalno potvrditi novog predsjednika. Biden je na izborima osvojio 306 glasova elektora, što je 36 više od potrebnog praga od 270 elektora.
24. studenoga 2020. u 18:40 5 komentara 333 prikaza
Democratic 2020 U.S. presidential nominee Joe Biden celebrates onstage at his election rally in Wilmington
Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Pobjeda Joea Bidena u saveznoj državi u Pennsylvaniji službeno je u utorak potvrđena, što je novi udarac za dosadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa nakon jučerašnje potvrde da je njegov demokratski protivnik pobijedio i u Michigenu.

U.S. President-elect Joe Biden speaks about the U.S. economy after a briefing in Wilmington, Delaware Ključna američka agencija potvrdila Gotovo je! Joe Biden je i službeno pobijedio, može početi proces prijenosa vlasti

Dužnosnica za izborni proces u Pennsylvaniji Kathryn Boockvar "danas je potvrdila rezultate", tvitao je Tom Wolf, demokratski guverner te države.

Precizirao je da je potpisao certifikat kojim se potvrđuje pobjeda Joea Bidena i izabrane potpredsjednice Kamale Harris u toj državi na sjeveroistoku zemlje koja daje 20 elektora.

Izborno povjerenstvo Michigana u ponedjeljak je potvrdilo rezultate američkih predsjedničkih izbora, održanih 3. studenoga, prema kojima je u toj državi pobijedio demokrat Biden.

Janet Yellen, portal NOVA ADMINISTRACIJA Biden će imenovati Janet Yellen za ministricu financija, Kerryja za klimu

Elektori iz svih saveznih država trebaju se 14. prosinca sastati na izbornom kolegiju i formalno potvrditi novog predsjednika. Biden je na izborima osvojio 306 glasova elektora, što je 36 više od potrebnog praga od 270 elektora.

Dok većina republikanaca ili podupire Trumpove napore na osporavanju izbornih rezultata ili ostaje tiha, sve je veći broj onih republikanaca koji ga pozivaju da prizna rezultat i pomogne prebacivanje ovlasti na Bidenovu administraciju.

Trump je ovlastio je u ponedjeljak ključnu saveznu agenciju da počne raditi s prijelaznim timom izabranog predsjednika Bidena, iako i dalje kani nastaviti svoju borbu za promjenu izbornih rezultata.  

DENIS ROMAC Ni s Bidenom se ništa neće bitno promijeniti, Europa se napokon mora emancipirati od Amerike

Američka savezna država Georgia u utorak će početi ponovno prebrojavati glasove, odgovarajući na zahtjev kampanje Donalda Trumpa, objavio je državni dužnosnik Georgije zadužen za nadgledanje izbora.

Novo prebrojavanje, za koje se ne očekuje da će izmijeniti potvrđene izborne rezultate po kojima je Joe Biden dobio izbore, završit će do ponoći 2. prosinca, objavio je Gabriel Sterling.

VIDEO: Joe Biden svoju je suprugu Jill pet puta prosio, dok nije rekla - da!

PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
  • Tihi:

    Stari mi je e super inteligencije vidi sa kime ima posla nervno da zna da je izgubio i zna kako i zašto .. Zna da su svi svim silama i podmuklom igrom mu to oteli . Jer i to odavno ... prikaži još!no su mu krv pili jer su vidjeli da ga narod baš narod voli a ne majstori koji znaju da izbore se na izborima sa umiljavanjem i propagandom . Znamo svi predobro kako su ga od samoga početka njegovog mandata sabotirali naj podmuklije optuživali da je ON na vilast došao jer se Rusija u i njegov prijatelj Putin umiješao u izbore te to elektronskim manipulacijama mu omogućio. Na sud su ga vukli milijune 5 službi koja su istraživali skoro 4 godine da uvijek stoji sumnja o upetosti Rusije praktički da je Ruski špijun agent .... Sada uživa i on malo gledajući kako su svi bijesni zasada nemoćni da mu uzmu predstoje do zadnjeg dana na koje ima pravo zakonski . Pa se i on pravi lud da bi plitki se uzrujavali jer nikako ne mogu da dočekaju zakonski trenutak primio predaje te dužnosti .. Igra Golf da im pokaže da se zna i zabaviti a ne se smo suditi i svađati sa onima koji su mu jalni na milijarde ženu i mjesto predsjednika .Koliko masivnih podvala što su se većina plaćenih glasila urotili protiv njega uzimajući iz konteksta izjave i potom ih oni komentirali tako da je svuda ispadalo da je lud... Da je bio arogantan i imao iskreno bahato ponašanje je ali to mu je jedini grijeh među njima -finima.. Sad će i u zatvor da, da, da mi smo krali i sve Trampu dali ...

  • Avatar Denerde
    Denerde:

    Trump je licemjer a ovaj biden starac koji neće odlučivati ni o čemu jer je nesposoban za to