Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI SKOK

Novi udar na džepove građana: Od sutra cijena dizela i plavog dizela više za 1,5 kuna, benzina za 62 lipe

Zagreb: Ponovno poskupljenje goriva za motorna vozila tjera građane na nove načine prijevoza
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
28.03.2022.
u 11:22

Cijena goriva u Hrvatskoj se određuje na način da se uračuna prosječna cijena gotovih derivata s burze, što objašnjava razlog rasta cijena unatoč padu nafte na svjetskom tržištu

Nakon prošlotjednog znatnog pojeftinjenja cijena goriva u Hrvatskoj od sutra bi cijene mogle ponovno rasti

Kako prenose 24 sata, najveći udar bit će na korisnike plavog dizela, gdje će cijena skočiti za 1,49 kune. Iako je prije dva tjedna cijena ovog naftnog derivata bila 9,54 kuna po litri, prošloga je tjedna pojeftinio na 8,14 kuna po litri, a od sutra bit će 9,63 kune. 

Litra dizela od ponoći također će biti viša za 1,5 kuna pa će cijena po litri iznositi 13,51 kunu, dok će cijena litre benzina porasti za 62 lipe pa će tako korisnici plaćati litru benzina 12,46 kuna umjesto dosadašnje 11,84 kune. 

Inače, cijena goriva u Hrvatskoj određuje se tako da se uračuna prosječna cijena gotovih derivata s burze, što objašnjava razlog rasta cijena unatoč padu nafte na svjetskom tržištu. 

>> VIDEO Rusija uništava ukrajinska skladišta hrane i goriva

Ključne riječi

Komentara 66

ŠI
Šiba
11:34 28.03.2022.

U Mađarskoj i dalje ista hehe sad se vidi tko se brine za svoj narod

CH
chawka
11:47 28.03.2022.

Gdje je kurslus? Cijena nafte pada, derivata raste na burzama... Drugim rijecima veliki burzovni mesetari pune djepove ili nas drzava radi budalama?

DU
Deleted user
11:57 28.03.2022.

Cijena nafte je pala za 3,78% kako raste sad??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije