Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavni tajnik HDZ-a

Katičić o prepucavanju: Komunikacija između Milanovića i Plenkovića je neuobičajena

Plenković i Milanović
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
30.07.2020.
u 10:26

“Politička prepucavanja su uobičajena, ne možemo svi imati ista mišljenja, ali izjave moraju biti odgovorne i iza njih moraju stajati činjenice”, kazao je Katičić

Politička prepucavanja su uobičajena. Ne možemo svi imati ista mišljenja, ali izjave moraju biti odgovorne i iza njih moraju stajati činjenice - kazao je danas novinarima u Saboru glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić osvrćući se na verbalna prepucavanja i nadigravanja koja već danima traju između predsjednika države Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića. 

Kada su ga novinari pitali je li primjereno da premijer kaže kako ga predsjednik države živcira svojim izjavama, Katičić je uzvratio da tu izjavu nije tako shvatio niti je čuo da je premijer rekao da ga netko živcira, te dometnuo:  

- Ali mislim da je riječ općenito o neuobičajenoj komunikaciji. Teško mi je komentirati zašto je sada kulminirala svađa između premijera i predsjednika. 

Kako prenosi Hina, Katičić nije htio komentirati je li predsjednik Milanović možda pretjerao svojim izjavama i ponašanjem, samo je ponovio da je riječ o općenito neuobičajenoj i neprimjerenoj komunikaciji, ipak ističući kako pritom isključivo misli na predsjednika države.  

Je li ovo ona "tvrda kohabitacija" koju je svojevremeno najavio premijer, pitali su novinari, a Katičić je odgovorio kako se u ovom trenutku važnije fokusirati na ono što je pred nama, na obljetnicu Oluje u Kninu, te da oko toga treba naći konsenzus. 

Je li taj konsenzus već postignut, nije znao reći, pravdajući se time da nije bio na dodatnim sastancima, no dodao je kako do srijede ima dosta vremena za dogovor. Ipak, izjavu potpredsjednika Vlade SDSS-ova Borisa Miloševića da "ima želudac" za doći u Knin, smatra iskorakom prema pomirenju.

VIDEO Premijer Plenković održao konferenciju o novom europskom proračunu i Planu oporavka

Komentara 6

Avatar Šipo
Šipo
10:55 30.07.2020.

Osebujan karakter Zorana Milanovića je sam za sebe dovoljno neobičan, stoga se ni komunikacija sa njima ne može bitno razlikovati 🤷‍♀️

JU
Judita
11:03 30.07.2020.

Kako se bliže obljetnice, tako Zokiju crvi sve jače počinju raditi...sjetimo se samo obljetnice Bljeska. Nadam se kako će se u Kninu uspjeti suzdržati!

ŠN
šnicl
11:04 30.07.2020.

“Politička prepucavanja su uobičajena, ne možemo svi imati ista mišljenja, ali izjave moraju biti odgovorne i iza njih moraju stajati činjenice”, kazao je Katičić. Pametnome dosta!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije