Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČEKUJU SE IZVANREDNE MJERE

Novi sustav protiv poplave testira se u Hrvatskoj Kostajnici: 'Bit će spremne prihvatiti vodeni val'

Hrvatska Kostajnica: Medved i Banožić obišli grad i razgovarali s vojskom
Foto: Igor Soban/PIXSELL
11.03.2024.
u 23:01

One se u ovom trenutku postavljaju i do sutra ujutro bit će spremne prihvatiti ovaj veliki vodni val", rekao je Tomislav Novosel iz Hrvatskih voda

U Hrvatakoj Kostajnici postavljen je novi sustav obrane od poplave koji bi trebao obraniti taj grad od rastućeg vodostaja Une. Izvanredne mjere bi trebale biti proglašene sutra popodne jer bi u 16 sati vodostaj trebao doći skoro do 400, što je prilično visoko. "Svjedočili smo prošlih godina i puno većim vodostajima od ovih koje očekujemo sutra. Novina je što je u siječnju dovršen taj montažno-demontažni sustav barijera u dužini malo većoj od 550 metara.

One se u ovom trenutku postavljaju i do sutra ujutro bit će spremne prihvatiti ovaj veliki vodni val", rekao je Tomislav Novosel iz Hrvatskih voda za RTL.  Objasnio da se one se po potrebi montiraju i demontiraju. "Živimo u takvim vremenima da ćemo ga morati često montirati i demontirati", dodao je Novosel.

Nevrijeme na Jadranu

Velika količina oborina uzrokovala je plavljenje objekata na području priobalnih županija. Hrvatska vatrogasna zajednica izvijestila je u poslijepodnevnim satima kako je na području Zadarske, Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije, uslijed nevremena praćenog kišom i vjetrom, zabilježen povećani broj tehničkih intervencija, uključujući ispumpavanja vode te uklanjanje granja i stabala s prometnica.

Zadarski Vodovod obavijestio je potrošače da je zbog obilnijih oborina došlo do zamućenja vode u svim dijelovima vodoopskrbnog sustava, zbog čega se preporučuje preventivno prokuhavanje vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju.

FOTO Bujica u Ninu 'parkirala' brod nasred ceste

Hrvatska Kostajnica: Medved i Banožić obišli grad i razgovarali s vojskom
1/9

Komentara 2

Avatar Sta
Sta
04:24 12.03.2024.

Zasto se jednostano ne izgrade trajni bedemi i to je to ???

PP
pavisic.pajo
07:00 12.03.2024.

Jedino pravo rješenje je redovito čišćenje korita rijeke Une.Una je poznata po sedimentaciji kamenca i SEDRAMA. Treba ih redovito uklanjati za niskog vodostaja kako se je nekada i radilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije