Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blokirari autoput
Povratak na članak

Novi sukobi u Caracasu: Prosvjednici bacali kamenje na snage reda

Ujedinjeni narodi su upozorili venezuelske vlasti protiv pretjerane uporabe sile protiv prosvjednika. Ovog 1. svibnja, više tisuća osoba je sredinom dana mahalo zastavama i skandiralo protiv predsjednika Madura na 15 točaka u glavnom gradu

Komentari 6

AN
angeomihael
20:01 02.05.2019.

Tiranin Maduro mora pasti.On voli piti krv sirotinje.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
07:47 02.05.2019.

Pojavio se Opservatorij društvenih sukoba u Venecueli. Onaj za Siriju nalazio se u Londonu i davao cijeli niz neistinitih informacija u javnost. Guaido, samoproglašeni predsjednik, se ne pojavljuje. Poziva putem društvenih mreža narod Venecuele da izađe na ulice Caracasa i sabotira vlast a sam se drži sigurnog i tajnog mjesta daleko od ulica Caracasa. Izašle su informacije da vojnici koji su dezertirali iz Venecuele i otišli u Kolumbiju a podržavaju Guaida žive u teškim uvjetima i nitko se ne brine o njima. Nemaju niti vodstvo niti upute i njihov moral i opredjeljenost su se razvodnili. Nema naznaka da bi se u ovom trenutku neki od garnizona pridružili Guaidu u rušenju ustavnog poretka. Situacija je teška ali nema novih divezija na sustavima opskrbe električnom energijom i pitkom vodom. Na snazi su i dalje sankcije SAD-a i EU gdje je sav novac Venecuele blokiran i neupotrebljiv za državne svrhe i nedostupan vladi predsjednika Madura, prema obrascu koji je primjenjen na arapske izvoznike nafte poput Libije. Za razliku od Libije još nema otvorene intervencije plaćenika stranih naftnih kompanija i skupina ubačenih naoružanih provokatora koji su Libiju dugoročno odveli u propast i stavili Libiju u polukolonijalne uvjete prisilivši stanovnike na izbjeglištvo. Očito je da je postavljanje Guaida kao potpuno nesposobnog organizatora teški neuspjeh SAD-a, ali na dulje staze SAD dobiva u svom globalnom gospodarskom ratu s Kinom, jer je Kina prisiljena plaćati naftu znatno skuplje.

VL
Avatar Tračalo
Tračalo
08:21 02.05.2019.

Velika većina je protiv samoproglašenog gadura

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.