Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Novi sukob na plaži na Rabu: Žena razglasom tjera kupače iz mora

"Ova snimka nastala je nakon što su već istjerali dva klinca koji su ronili", kaže autorica snimke
02. rujna 2021. u 16:07 66 komentara 120234 prikaza
Foto: Čitateljica
Pogledajte galeriju 1/2

Priča o sukobima na plaži Pudarica dobila je još jedan nastavak. Naime, vlasnicima OPG-a Štokić nije dovoljno što zahvaljujući  birokratskim zavrzlamama imaju pravo na plažu koja bi trebala biti pomorsko dobro, nego svojim smatraju i more pa im sada smetaju i kupači udaljeni nekoliko desetaka metara od obale.

'Parking s pogledom' Stotine se rugaju Zagrepčaninu s Mercedesom koji se zaigrao s parkiranjem: 'Misli da je na Jarunu'

"Ova snimka nastala je nakon što su već istjerali dvojicu klinaca koji su ronili. Uzurpirali su more, stavili plutače dužinom više od 50 metara od obale. Čim se netko približi, razglasom ga tjeraju", doznajemo od autorice snimke.

Podsjetimo, u srpnju je Hrvatsku obišla snimka incidenta upravo s ove plaže na kojoj se moglo vidjeti kako Nenad Štokić, vlasnik čestice na kojoj se nalazi sporna plaža, zamahuje lopatom prema kupačima. 

– U ponudi agroturizma imamo i ponudu kupanja na moru, na našoj privatnoj plaži koja je ujedno i nudistička. Dogodi se da se gosti kupaju na plaži, a netko im među nogama pliva i lovi periske. Ogradili smo plažu bobicama isključivo kako bi se vidjelo da se radi o nudističkoj zoni – pojasnila je nakon tog incidenta Miljenka Štokić reakciju svog supruga za 24 sata.

Nenad Štokić jest vlasnik čestice na kojoj je određena granica pomorskog dobra, ali ona nije provedena u knjigama i zato mu nije potrebna nikakva koncesija. dokazali su supružnici nedavno novinaru 24sata. Prema rješenju lučke kapetanije iz 2018., nije u prekršaju! Smije je koristiti, a i po potrebi ograditi, sve dok se granica pomorskog dobra ne utvrdi u zemljišnim knjigama.

NEZGODA NA SNIMANJU
Anđelka Prpić o traumi s kolegom: 'Krenuo me udariti u trbuh u osmom mjesecu trudnoće'
INA Klub volontera
Volontiranje u Hrvatskoj
Deseti im je rođendan otkako su svoje vrijeme nesebično počeli ulagati u dobrobit zajednice
 • Neutralac:

  Obala svakako ne ulazi u nikakvu opciju privatnog posjeda.... prema tome sve je jasno iz bez nekih sudskih odluka... gdje je policija?

 • Avatar Stari_Pjer
  Stari_Pjer:

  ima li zakona u ovoj slučajnoj državi??? Da je netko ovo napravio u bivšoj SFRJ murija bi ga premlatila u obližnjoj stanici milicije!!! Zašto "institucije ne rade svoj posao"????

 • Mrcro1010:

  U makarskoj plaza pod koncesijom .. pa u pm oce jos i zrak privatizirat