Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Novi strateški partner za Inu bio bi najbolje rješenje i za Rafineriju u Sisku'

Stajalište je HNS-a da treba zadržati proizvodnju u Sisku, ali i sve škole i fakultete koji su vezani uz naftnu industriju, kaže Vrdoljak
23. travnja 2018. u 18:16 13 komentara 215 prikaza
Ivan Vrdoljak
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Predsjednik Hrvatske narodne stranke Ivan Vrdoljak rekao je da bi nalaženje novog strateškog partnera za Inu,  koji bi ulagao u proizvodnju nafte i plina te rafinerijsku proizvodnju u Sisku i Riijeci, bilo najpovoljnije rješenje za opstanak i održavanje prerade nafte u sisačkoj Rafineriji.

Sándor Fasimon potrebna transformacija Novi šef Ine najavio zatvaranje pogona u Sisačkoj rafineriji. Ćorić: To me iznenađuje!

"Vjerujem da će konzultanti koje će angažirati Vlada, predložiti najprihvatljivije rješenje. Stajalište je HNS-a da treba zadržati proizvodnju u Sisku, ali i sve škole i fakultete koji su vezani uz naftnu industriju. Nužno je s MOL-om kao partnerom sjesti za stol i otvoreno razgovarati. Činjenica je da su interesi MOL-a u koliziji s interesima Hrvatske i tu nikad nisu usklađene razvojne strategije", rekao je Vrdoljak na konferenciji za novinare u Sisku.

Na pitanje novinara zbog čega je nakon najave iz MOL-a o gašenju proizvodnje u Sisku, izostala energična reakcija mjerodavnih, Vrdoljak je odgovorio kako sada nije vrijeme za pokazivanje mišića, već za argumentirani dijalog. Dodao je kako se strateška politika države u odnosu na INA-u nije promijenila, te kako očekuje da će se pronaći strateški partner. U tom bi slučaju snažna INA, kao proizvođač plina, mogla pronaći svoj interes i postati strateški partner Petrokemije, rekao je.

Najava novog predsjednika Uprave Ine Sandora Fasimona da će hrvatska naftna kompanija transformacijom zadržati proizvodnju na jednoj lokaciji, a drugu koristiti za logistiku,

Novi predsjednik uprave Ine Sandor Fasimon prošlog je tjedna u Budimpešti, u intervjuu za vijesti RTL-a, najavio zatvaranje pogona u Sisačkoj rafineriji u okviru transformacije hrvatske naftne kompanije, koja će zadržati proizvodnju na jednoj lokaciji, a drugu, sisačku, koristiti za logistiku.

Ivan Vrdoljak je u Sisku boravio obilazeći stranačke gradske i županijske organizacije, kako bi analizirali djelovanje stanke u proteklih desetak mjeseci. Također će zauzeti stajališta o ostvarenju reformskih procesa u oblasti obrazovanja i graditeljstva, resorima HNS-a kao koalicijskog partnera HDZ-a u Vladi, do kraja ovog mandatnog razdoblja.

Tomislav Ćorić Energetsko tržište Ćorić: MOL je zagadio proces oko Ine Sándor Fasimon Budući čelnik Ine: 'U Rafineriji Sisak pokrenut ćemo neki drugi posao' Prosvjed za rafineriju NEMA VIŠKA LJUDI Četrdeset radnika sisačke rafinerije dobit će novo radno mjesto
ZDRAVI ZUBI
Bolesti desni mogu izazvati čak i infarkt!

A1 izdvaja za Vas

  • verica2:

    Pa zar se taj poslije razdjelnika i svega što je učinio uopće još usudi zinuti? Ovo je užas!

  • orao21:

    Tebi je strateški partner Cosa Nostra.

  • Deleted user:

    Vrdoljakove misli su toliko siroke i sveobihvatne da se pitamo gdje je do sada bio ovaj energetski i ekonomski strateg ....on i taritas tandem snova politike u hrvata.....bas je genije energetski...