Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Novi strateški partner za Inu bio bi najbolje rješenje i za Rafineriju u Sisku'

Stajalište je HNS-a da treba zadržati proizvodnju u Sisku, ali i sve škole i fakultete koji su vezani uz naftnu industriju, kaže Vrdoljak
23. travnja 2018. u 18:16 13 komentara 219 prikaza
Ivan Vrdoljak
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Predsjednik Hrvatske narodne stranke Ivan Vrdoljak rekao je da bi nalaženje novog strateškog partnera za Inu,  koji bi ulagao u proizvodnju nafte i plina te rafinerijsku proizvodnju u Sisku i Riijeci, bilo najpovoljnije rješenje za opstanak i održavanje prerade nafte u sisačkoj Rafineriji.

Sándor Fasimon potrebna transformacija Novi šef Ine najavio zatvaranje pogona u Sisačkoj rafineriji. Ćorić: To me iznenađuje!

"Vjerujem da će konzultanti koje će angažirati Vlada, predložiti najprihvatljivije rješenje. Stajalište je HNS-a da treba zadržati proizvodnju u Sisku, ali i sve škole i fakultete koji su vezani uz naftnu industriju. Nužno je s MOL-om kao partnerom sjesti za stol i otvoreno razgovarati. Činjenica je da su interesi MOL-a u koliziji s interesima Hrvatske i tu nikad nisu usklađene razvojne strategije", rekao je Vrdoljak na konferenciji za novinare u Sisku.

Na pitanje novinara zbog čega je nakon najave iz MOL-a o gašenju proizvodnje u Sisku, izostala energična reakcija mjerodavnih, Vrdoljak je odgovorio kako sada nije vrijeme za pokazivanje mišića, već za argumentirani dijalog. Dodao je kako se strateška politika države u odnosu na INA-u nije promijenila, te kako očekuje da će se pronaći strateški partner. U tom bi slučaju snažna INA, kao proizvođač plina, mogla pronaći svoj interes i postati strateški partner Petrokemije, rekao je.

Najava novog predsjednika Uprave Ine Sandora Fasimona da će hrvatska naftna kompanija transformacijom zadržati proizvodnju na jednoj lokaciji, a drugu koristiti za logistiku,

Novi predsjednik uprave Ine Sandor Fasimon prošlog je tjedna u Budimpešti, u intervjuu za vijesti RTL-a, najavio zatvaranje pogona u Sisačkoj rafineriji u okviru transformacije hrvatske naftne kompanije, koja će zadržati proizvodnju na jednoj lokaciji, a drugu, sisačku, koristiti za logistiku.

Ivan Vrdoljak je u Sisku boravio obilazeći stranačke gradske i županijske organizacije, kako bi analizirali djelovanje stanke u proteklih desetak mjeseci. Također će zauzeti stajališta o ostvarenju reformskih procesa u oblasti obrazovanja i graditeljstva, resorima HNS-a kao koalicijskog partnera HDZ-a u Vladi, do kraja ovog mandatnog razdoblja.

Tomislav Ćorić Energetsko tržište Ćorić: MOL je zagadio proces oko Ine Sándor Fasimon Budući čelnik Ine: 'U Rafineriji Sisak pokrenut ćemo neki drugi posao' Prosvjed za rafineriju NEMA VIŠKA LJUDI Četrdeset radnika sisačke rafinerije dobit će novo radno mjesto
Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

  • verica2:

    Pa zar se taj poslije razdjelnika i svega što je učinio uopće još usudi zinuti? Ovo je užas!

  • orao21:

    Tebi je strateški partner Cosa Nostra.

  • Deleted user:

    Vrdoljakove misli su toliko siroke i sveobihvatne da se pitamo gdje je do sada bio ovaj energetski i ekonomski strateg ....on i taritas tandem snova politike u hrvata.....bas je genije energetski...