Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNENO PRIJAVLJENA

Novi slučaj prevare: Zaljubila se u 'američkog časnika' pa posudila 930.000 kuna kako bi platila fantomske pakete

WhatsApp - aplikacija za razmjenu poruka, fotografija i videozapisa
Igor Soban/PIXSELL
25.11.2022.
u 11:41

Crikvenička policija izvijestila je kako je žena putem jedne od društvenih mreža u srpnju 2018. godine upoznala mušku osobu koja joj se predstavila kao američki časnik

Koliko ljubav kaosa može donijeti, pokazao je i primjer iz Crikvenice nakon što je otkriveno da je 60-godišnjakinja posudila oko milijun kuna od četiri osobe kako bi zadovoljila zahtjeve svog dečka, ''američkog časnika'' kojeg je upoznala preko interneta. 

Crikvenička policija izvijestila je kako je žena putem jedne od društvenih mreža u srpnju 2018. godine upoznala mušku osobu koja joj se predstavila kao američki časnik i s njim ostvarila virtualnu ljubavnu komunikaciju.

''Tijekom komunikacije, nepoznati muškarac ju je obavijestio da će joj na kućnu adresu poslati paket velike vrijednosti u kojem se, između ostalog, nalazi i nakit kao poklon za nju te ju je zamolio da pričuva paket.  Spomenuta je uskoro primila poruku s nepoznate e-mail adrese da se paket nalazi na talijanskoj granici te da mora platiti određeni novčani iznos da bi mogao stići na njenu adresu'', izvijestila je policija.

Nakon što je uplatila novac, uskoro je dobila nekoliko sličnih poruka te je od rujna do prosinca 2018. godine, na račune više različitih osoba u inozemstvu radi plaćanja raznih troškova poslanog joj paketa uplatila oko 800 000 kuna. S obzirom da nije primila najavljeni paket, shvatila je da je prevarena, a sve je prijavila policiji 2019.

Ipak, slijedi joj kaznena prijava jer je tijekom 2018. godine pa do listopada 2022. godine lažnim prikazivanjem činjenica dovela u zabludu četvero hrvatskih državljana u dobi od kojih je posudila novac kojeg nije vratila.

Osim toga, utvrđeno je da je osumnjičena podigla i kredit u banci te da je posudila novac od navedenih oštećenika radi plaćanja troškova obećanog paketa.

Počinjenim kaznenim djelima oštetila ih četvero hrvatskih državljana sveukupno za oko 930 000 kuna.

>> VIDEO Heroj vatrogasac spasio psa zaglavljenog u cijevima pod zemljom


 

Komentara 9

Avatar Ninefinger
Ninefinger
14:22 25.11.2022.

Kako su te žene odgojile djecu pitam se 🤔 Svaka majka upozorava svoje dijete na sve i svakog na kog u životu mogu naletjeti. Šta su ove govorile djeci kad su djeca bila mala? Ako ti tko ponudi vožnju u autu, uđi! Ako ti neki dobar barba ponudi bombone, slobodno mu ih traži po džepovima! U kafićima bezbrižno ostavljaj piće samo na stolu kad ideš na wc! Stopiraj kad god možeš! .....

PO
poluvodič
14:27 25.11.2022.

kad starije žene daju savjete mlađim ženama... meni se kosa uvijek digne.. jer nema apsolutno nikakve razlike među njima haha

PO
poluprovokator
14:40 25.11.2022.

...i? Jel' stig'o paket?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije