Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uživa povjerenje intese

Novi šef PBZ-a Dinko Lucić

Dinko Lucić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/8
13.10.2017.
u 18:33

Intesa je 2013. Lucića imenovala u upravu Centra za konsolidaciju upravljanja imovinom u Srednjoj i istočnoj Europi

Dosadašnjeg člana uprave PBZ-a Dinka Lucića od preuzimanja vođenja PBZ-a nakon isteka mandata Bože Prke dijeli samo formalno odobrenje regulatora. Već se dugo spominje kao mogući Prkin nasljednik koji uživa povjerenje matične banke Intese Sanpaolo. Dobar znak za njegovu buduću karijeru bilo je imenovanje u nadzorni odbor njihova tada novog Centra za konsolidaciju svih aktivnosti upravljanja imovinom u Srednjoj i istočnoj Europi 2013.

U upravi PBZ-a je od 2009. i nadležan je za koordinaciju društava Grupe PBZ u dijelu poslova sa stanovništvom i kartičnog poslovanja. Prethodno je dvije godine bio i član uprave slovačke VÚB banke, članice matične grupacije, a PBZ je tada u Intesi detektiran kao mogući rasadnik menadžera za podružnice u regiji. U razgovoru koji smo s njim vodili povodom tog imenovanja, istaknuo je da je upravo zato njegov položaj u drugoj po veličini banci u Slovačkoj pod još većim povećalom jer će po njegovim rezultatima mjeriti i kreirati očekivanja prema sljedbenicima.

Foto: Marko Lukunić i Davor Javorović/PIXSELL

No, taj 46-godišnji bivši marketingaš koji je karijeru u PBZ-u počeo 2000. kao direktor ureda uprave za korporativne komunikacije i sektora za razvoj odnosa s klijentima i marketing očekivanja je očito ispunio. Došao je iz RBA gdje je od 1998. do 2000. bio asistent uprave, a prva banka u kojoj je radio bila je Udružena banka Hrvatske.

Diplomirao je ekonomiju, a studirao je i strojarstvo, no manje je poznato da je napisao četiri romana (Litica nevinih, Miris azura, Nominativus i Granice divljih kraljeva) i dvije zbirke pjesama (Lucius Stine i Innocente), a početkom karijere bavio se i uređivanjem publikacija, od proze do stručne literature.

U kojem će smjeru voditi PBZ možda bi se moglo naslutiti i iz njegova svojedobnog odgovora na pitanje o zatvorenosti banke prema javnosti.

– Banka sigurno neće mijenjati neke standarde komunikacije, kao što je, primjerice, politika nekomentiranja poteza supervizije i zakonodavaca. Naš je stav jasan: implementiramo i prema van ne komentiramo.

Komentara 1

DU
Deleted user
20:46 13.10.2017.

Sve banke u hrvatskoj drzavi su lihvarske hrvatima Iz hrvatske drzave uz pomoc domacih slugu izvukle su stotinu milijardi kuna A hrvatima pricaju bajke....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije