Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izmjena prostornog plana

Bošnjaković o navodnoj prenamjeni zemljišta: Čičak je dao svoj odgovor

Zagreb: Dražen Bošnjaković o ograničenjima u radu zastupnika zbog koronavirusa
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
01.10.2020.
u 14:06

Mato Čičak je dao svoj odgovor i nemam mu što dodati, on zna sve činjenice i okolnosti - rekao je Bošnjaković.

Saborski zastupnik Dražen Bošnjaković (HDZ) nije u četvrtak želio komentirati informaciju da je Mato Čičak (HDZ), zastupnik koji je u Saboru zamijenio uhićenoga Dražena Barišića, kao načelnik općine Rugvica izmijenio prostorni plan i svoje zemljište prenamijenio u građevinsko.

"Mato Čičak je dao svoj odgovor i nemam mu što dodati, on zna sve činjenice i okolnosti", rekao je Bošnjaković novinarima u Saboru.

Istaknuo je kako je u javnom prostoru previše optužbi i previše brzopletih presuda bez da se znaju činjenice. "Tako da ovo što me pitate o nekim činjenicama zaista ne znam", kazao je Bošnjaković opetujući kako je Čičak sam dao objašnjenje pa on tu "nema što propitivati". Poručio je da će se HDZ tek izjasniti kako će se postaviti prema prijedlogu oporbe da Sabor osnuje istražno povjerenstvo koje bi se bavilo utjecajem politike na rad istražnih organa.

Zagreb: Dražen Bošnjaković o ograničenjima u radu zastupnika zbog koronavirusa
1/4

"Vidjet ćemo kako je zahtjev dimenzioniran, kad vidimo moći ćemo zauzeti stav", rekao je Bošnjaković naglašavajući kako istražna povjerenstva imaju za cilj utvrditi konkretne stvari„,"a stvari globalnog utvrđivanja pojavnosti imamo određene druge alate", dodao je.

Bošnjaković nema komentara na obračun predsjednika Republike Zorana Milanovića sa zastupnicama Marijanom Puljak i Dalijom Orešković. "Volio bih da je u javnom prostoru više konstruktivnih stvari, ovo je više u zabavljačkom tonu za medije i publiku", ocijenio je.

Šturo je odgovorio i na upit je li predsjedniku države i trojici ministara bilo mjesto u prostoru kakav je bio "klub" u Slovenskoj 9 uhićenog bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića.

"Ako postoji zabrana za okupljanja nikome tu nije mjesto, ako je zabrana okupljanja mora vrijediti za sve, bio ministar ili netko drugi“, rekao je.

Komentara 2

LE
leftaardovska
15:15 01.10.2020.

adz lopovi

LK
Lee.Kershaw
10:09 05.10.2020.

Bošnjaković ne govori istinu. Svi znamo o prenamjenama zemljišta po cijeloj RH. I u Zagrebu, na Viru... U Zagrebu u podsljemenskoj zoni bio je srušen samo jedan jedini objkt, te od Šupka i sam Rojs neku "stračaru" tada nisu bili politički podobni. Na Viru se odjednom samo zašutjelo i nije se smjelo više govoriti niti pisati. A gdje je bio urbanistički plan za slijedečih 50 godina? Iz opčine su bili zgroženi jer ništa nije odgovaralo opisanom koje se vodilo kao šuma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije