Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
eksploatacija litija

Novi prosvjedi u Srbiji: Zbog projekta Jadar blokirali prometnice i granični prijelaz s BiH

Novi provsjedi i blokade cesta u Srbiji protiv "Rio Tinta" i rudarenja litija
Foto: Milan Maricic/PIXSELL
1/9
15.01.2022.
u 16:23

Prosvjednici su nosili transparente na kojima je pisalo "Ne damo Srbiju" i "Rio Tinto, marš iz Srbije"

Aktivisti ekoloških organizacija održali su i ove subote prosvjedne blokade u nekoliko gradova u Srbiji. Oni, naime, traže da se zaustavi projekt Jadar, odnosno gradnja rudnika i eksploatacija litija.

Današnje blokade počele su oko 13 sati i trajale su dva sata. U Beogradu je sat vremena bila blokirana autocesta kod mosta Gazela u oba pravca, a blokiran je bio i granični prijelaz Trbušnica-Šepak kod Loznice, piše Telegraf.rs

Prosvjednici su nosili transparente na kojima je pisalo "Ne damo Srbiju" i "Rio Tinto, marš iz Srbije". Jedan od organizatora, Aleksandar Jovanović iz Ekološkog ustanka rekao je da je osnovni zahtjev potjerati Rio Tinto iz Srbije te kako s blokadama neće stati dok se to ne dogodi. 

Na početku blokade automobili su se preusmjeravali okolnim putevima, no ubrzo su se formirale kolone

VIDEO Moguć novi granični prijelaz između Srbije i Hrvatske

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije