Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVO PODRHTAVANJE

Potres jačine 3,0 po Richteru zatresao središnju Hrvatsku: 'Uf, baš je zdrmalo'

Foto: EMSC
1/2
14.11.2021.
u 12:24

"Pas je prije toga mirno spavao u kući, i odjednom se ustao i tražio van, iz čista mira, ne želi više u unutra", kažu Petrinjci

U nedjelju u 12:17 potres magnitude 2,9 po Richteru zatresao je središnju Hrvatsku. 

- Danas, 14. studenog 2021. godine u 12 sati i 17 minuta, seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS ljestvice - izvijestila je hrvatska Seizmološka služba.

"Dobro nas prodrmalo", "Grmljavina i malo ljuljanja", "Ljuljao se krevet, zid i tresli se prozori i staklo na regalu", "Sisak centar- uf, baš je zdrmalo", "Petrinja - glasan udar i duža trešnja. Pas je prije toga mirno spavao u kući, i odjednom se ustao i tražio van, iz čista mira, ne želi više u unutra", glase neke od dojava građana na stranicama Euromediteranskog seizmološkog centra (EMSC)

Ključne riječi

Komentara 2

ST
Stari
18:07 14.11.2021.

Ja nisam baš u epicentru, ali drma me i petrinjski i markuševački jer sam na rasjednoj liniji . A rasklimala mi se kuća ali mi se rasklimala i psiha. Suosječam s tim jadnim ljudima . Trebalo bi seliti iz ovih krajeva tko može jer ovdje više nema mira.

HU
Humbleandhonest
14:09 14.11.2021.

Ljudi dragi, to treba izdržati... ko nije proživio ili ne proživljava ne može razumjeti tu jezu koja vas ne pušta dugo nakon trešnje. Silna nemoć... držite se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije