Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treslo se i jutros

Niz potresa na riječkom području. Građani uplašeni: Ovo je horor!

potres
Foto: Borna Filić/PIXSELL
09.08.2017.
u 07:13

CSEM javlja da se oko 22.40 sati osjetio potres jačine 3,9 stupnjeva. Jeste li osjetili potres? Javite nam dojmove na javi@vecernji.net

Nakon što je jučer ujutro područje kod Rijeke pogodio potres jačine 3,4 po Richterovoj ljestvici, tijekom večeri i protekle noći zabilježena su još četiri nova potresa. Čitatelji su nam jučer navečer javili da se novi potres osjetio na riječkom području, a to je potvrdio i CSEM koji je izvijestio da se oko 22.40 sati osjetio potres jačine 3,7 stupnjeva.

Potres je potvrdila i naša Seizmološka služba koja je izvjestila kako su zabilježili jak potres s epicentrom između otoka Krka i mjesta Jadranova. 

– U okolnim se mjestima osjetio intenzitetom V stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Nakon ovog potresa slijedio je niz naknadnih – priopćili su. 

Oko 23.50 čitatelji su nam ponovno javili da se osjetio novi potres. Taj potres bio je jačine 3,3 stupnja po Richteru, na dubini od jednog kilometra s epicentrom tri kilometra od Omišlja i 22 km od Rijeke. 

Rano jutros zabilježena su još dva manja potresa. Jedan se dogodio u 4.04 sati i bio je jačine 2,9 stupnjeva s epicentrom dva kilometra od Selca, a u 6,24 osjetio se još jedan od 2,2 stupnja po Richteru s epicentrom jedan kilometar od Crikvenice. 

Tijekom noći javili su nam se brojni čitatelji koji zbog potresa nisu mogli spavati, a mnoge je onaj potres u 4 sata probudio. 

– U Omišlju smo na godišnjem. Jutros smo oko 12 h čuli jaku "detonaciju" i podrhtavanje tla, laički rečeno more se zatreslo dok smo plivali u njemu. Nakon toga još jedna "manja detonacija". Saznamo preko medija da je to potres bio. Ostala podrhtavanja nismo osjetili do nešto prije 23 sata kada smo od panike skočili iz kreveta kako nas je streslo. Od tada podrhtavanje ne staje. Čuje se kao grmljavina i onda kada ta grmljavina i podrhtavanje ne staju. Oko ponoći opet jači potres i konstantno se tresemo. Sada u 4 sata su nas ponovno probudila 2 potresa za redom. Odlučili smo napustiti teren čim se ubrzo razdani jer ovo je prestresno i opasno. Ne dao Bog da udari jače... Ovo je horor – napisala nam je čitateljica Marija Pavar Đuhera. 

– Prije nekoliko minuta probudio me još jedan u nizu potresa od jučer. Prilično uznemirujuće. Daj Bože da se smiri i prestane – javila nam je čitateljica Ana iz Dobrinja.

– Zadnjih 5 sati se osjete potresi, manji ali ih je bilo barem oko 30-ak... Pišem iz Omišlja... Prije 10 minuta je dva puta jako zatreslo. Nikako da prestane! – javila nam je jutros čitateljica Bea. 

– Prije nekoliko minuta se ponovo kratko zatreslo u Malinskoj, samo je kratko "zagrmilo" i zatreslo se... Molimo se za mirnu noć. Pripremili smo deke i vodu i iznijeli van, djeca se boje, ali i nama su oči velike... Nadajmo se najboljem – napisala nam je čitateljica s Krka. 

- Prije nekoliko minuta ponovno se osjetilo podrhtavanje i gruvanje, nekoliko sekundi. Od kada sam počela pisati mail, još se nekoliko puta čulo poput prigušene grmljavine, 3 ili 4 puta - javila nam je jedna čitateljica iz Sužana na otoku Krku za prvi večerašnji potres.

- Ponovno je zatreslo. Ovo sad već traje gotovo pola sata - javila nam se poslije ista čitateljica.

- Na Krku jači potres prije par minuta, opet puklo kao bomba - javio nam je jedan čitatelj.

- Tri sekunde kada se uspiješ samo naježiti i to je sve... Užas. Bože pomozi - komentirala je još jedna čitateljica.

Javila nam se i jedna čitateljica iz Triblja.

- Potres se je uistinu osjetio i samo razmišljamo kako se tek osjete oni jači, ako nas je ovo jako uznemirilo. Susjedova djeca su počela plakati, dio susjeda je izašao i na ulice te na balkone. U roku 20 minuta nekoliko je puta treslo sa zvukom grmljavine u daljini. Nimalo ugodan osjećaj kada vidite da se zidovi tresu i osjećaj ljuljanja vlastite kuće. Nadam se da će se smiriti i da ćemo mirno spavati - napisala je.

- Pola Jadranova je na ulicama, ljudi se boje ući u kuće jer trese svakih par minuta... živi užas! - još je jedan iskaz čitatelja.

Jedna čitateljica javila nam je da se potres osjetio čak i u Sisku

Oko 23.50 ponovno smo dobili niz dojava čitatelja o novom potresu.

- Opet je grunulo i zatreslo, dosta jako. Već više od sat vremena se osjeti - jedna je od dojava.

Potres su komentirali i članovi Facebook-grupe Riječka enciklopedija, na kojoj se pojavila i informacija da je potres jačine 3,9 stupnjeva, 5 km od Jadranova.

- Dobro je zaljuljalo... - napisala je jedna korisnica.

- Grozno. Sad je tišina i otvoreni prozori baš sam ga čula, a bome i osjetila - napisala je druga korisnica.

Jeste li osjetili potres? Javite nam dojmove na javi@vecernji.net

Komentara 42

DE
denihr
07:11 09.08.2017.

U Rijeci sam i ni jednom se nije ništa osjetilo .Da ne piše po novinama i netu ne bih ni znala da se radi o potresu .

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
02:26 09.08.2017.

interesantno kako sad vicu Boze pomozi, a do sada su pljuvali po katolickoj vjeri i vjernicima i samo slavili tita i partiju. Bolje da vicu Frljicu pomozi.....

AU
Audi1900
10:44 09.08.2017.

Sada ce N1 tv okrivit vladu i Predcjednicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije