Naslovnica Vijesti Hrvatska

Novi postupak protiv Radmana, uz tvrtku Nautar član je i NO Hypa

S HRT-a poručuju kako njihov ravnatelj nije u sukobu interesa jer se na njega odnosi Zakon o HRT-u, a ne zakon koji spominju
12. ožujka 2013. u 17:21 11 komentara 5 prikaza
Goran Radman, portal
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa na jednoj od sljedećih sjednica raspravljat će o pokretanju još jednog postupka protiv glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana zbog mogućeg kršenja Zakona o sprječavanju sukoba interesa, doznaje Večernji list.

On je, kako je otkrio portal Index.hr, uz svoju dužnost na HRT-u, ujedno i član Nadzornog odbora Hypo Alpe Adria Bank d.d., a u to smo se i sami uvjerili uvidom u podatke iz sudskog registra. Članstvo dužnosnika u nadzornim odborima trgovačkih društava izričito je zabranjeno zakonom, osim ako nije riječ o društvima od posebnog državnog ili lokalnog interesa. S HRT-a poručuju kako im ravnatelj nije u sukobu interesa jer to područje za njega regulira Zakon o HRT-u.

– Goran Radman dosljedno provodi te zakonske norme i u svojim transparentnim i dokumentiranim društvenim aktivnostima izvan HRT-a strogo poštuje načela odricanja od mogućnosti bilo kakvog sukoba interesa – piše u priopćenju Odjela za odnose s javnošću HRT-a.

No, u Povjerenstvu nam objašnjavaju kako je Zakon o sprječavanju sukoba interesa iznad Zakona o HRT-u te da je Radman kao dužnosnik obavezan poštovati ga. Iako dužnost glavnog ravnatelja HRT-a nije izričito navedena u zakonu, on pripada krugu dužnosnika koje imenuje Sabor i na koje se zakon odnosi, objasnili su nam iz Povjerenstva. U tom smislu, kažu, trebao je povjerenstvu predati i imovinsku karticu u roku 30 dana od dana stupanja na dužnost u listopadu prošle godine, što još uvijek nije učinio. Povjerenstvo je u novom sastavu tek nedavno počelo s radom pa zato Radmana od njegova imenovanja nitko nije upozorio da krši zakon s time u vezi.

Nedavno su ga iz Povjerenstva upozorili da je dužan predati imovinsku karticu, a rok u kojem treba to ispuniti još nije prošao. Ako se Radman ogluši i na taj poziv, uskoro bi se protiv njega mogao pokretati i treći postupak za utvrđivanje sukoba interesa, po čemu bi vjerojatno postao rekorder, ako ne po broju postupaka, onda barem po kratkom vremenu unutar kojeg su pokretani. Podsjetimo, prvi je postupak protiv Radmana pokrenut prije tjedan dana, nakon što je povjerenstvo utvrdilo da je on osnivač i direktor tvrtke Nautar, koja se bavi promidžbom, reklamama i propagandom. Članovi povjerenstva vjeruju da bi se on mogao naći u sukobu interesa ako bi se klijenti tvrtke Nautar, a to su Atlantic grupa, Coca-Cola i Microsoft, oglašavali na HRT-u.

>>Jakovina, Jagušt i Radman pod istragom zbog sukoba interesa

ccccccc
VJEČNE SALONKE
Crvene ili one sa zmijskim uzorkom? Doznajte koje su štikle must have ovog proljeća

A1 izdvaja za Vas

 • matador007:

  Ako postoji rupa u zakonu,mi ćemo je naći! Evo još jednog u nizu primjera kako se slobodno tumače zakoni ove države,po vlastitoj procjeni.

 • Avatar dott980
  dott980:

  al šta jest jest ove nove voditeljice na htv-u su mmmm :P

 • Dupin iz Kupe kod Siska:

  Zbog njega ne podnosim SDP