Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
njemački predsjednik

Novi njemački predsjednik izabrat će se 30. lipnja

horst
Reuters
01.06.2010.
u 13:45

Da mu odluka o ostavci nije bila nimalo laka, Köhler je pokazao jučer kada je svoj govor održao suznih očiju.

Njemački će parlament novog predsjednika države izabrati u srijedu, 30. lipnja, najavio je danas predsjednik Bundestaga Norbert Lammert. Taj datum je u skladu s njemačkim ustavom, točnije to je zadnji dan izbora za nasljednika Horsta Köhlera koji je jučer neočekivano podnio ostavku na mjesto njemačkog predsjednika.

>>Horst Köhler dao ostavku na mjesto predsjednika Njemačke

Lammert je istaknuo kako je bilo teško odrediti datum izbora, no da je zadovoljan što su uspjeli pronaći datum. Podsjetimo, Köhler je kao razlog svoje ostavke naveo učestale kritike. Naime, optužbe na njegov račun počele su se nizati nakon što je izjavio da Njemačka i ekonomski može imati koristi od rata u Afganistanu.

Da mu ta odluka nije bila nimalo laka, Köhler je pokazao jučer kada je svoj govor održao suznih očiju.

Komentara 2

OB
-obrisani-
14:52 01.06.2010.

Merkelica vikala na njega, a on pustio suzu i povukao se.

OB
-obrisani-
15:39 01.06.2010.

Horst ti si divvjek i politicar Zaista sam tuzan da si odustao, sa von Weitzeker-om, ti si nesto najbolje sto je ova zemlja dala Predpostavljam da su te slike iz Afganistana ponukale na tu odluku i mene bi ne moze se Soldaten poslati i ne reci im sto da cine ili Jungs tamo idu da rat dobiju ili ih ne slajemo dort Versteck spielen i jos lose opremljen..... Kohler ich liebe dich! Ich hoffe Edmund wird novi Präsident Gott beschütze uns von Gerhard! Deutschland, Deutschland über alles, Über alles in der Welt, Wenn es stets zu Schutz und Trutze Brüderlich zusammenhält, Von der Maas bis an die Memel, Von der Etsch bis an den Belt – Deutschland, Deutschland über alles, Über alles in der Welt! Deutsche Frauen, deutsche Treue, Deutscher Wein und deutscher Sang Sollen in der Welt behalten Ihren alten schönen Klang, Uns zu edler Tat begeistern Unser ganzes Leben lang – Deutsche Frauen, deutsche Treue, Deutscher Wein und deutscher Sang! Einigkeit und Recht und Freiheit Für das deutsche Vaterland! Danach laßt uns alle streben Brüderlich mit Herz und Hand! Einigkeit und Recht und Freiheit Sind des Glückes Unterpfand – Blüh im Glanze dieses Glückes, Blühe, deutsches Vaterland!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije