Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promocija u Požegi

Novi naraštaj dočasnika: 'Od danas više niste vođeni, nego vođe!'

Požega: Svečana promocija polaznika Dočasničke škole "Damir Tomljanović Gavran"
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/11
07.06.2023.
u 16:55

Najboljim polaznikom 30. naraštaja Izobrazbe za razvoj vođa proglašen je pripadnik GMBR-e, skupnik Davor Žgela

U vojarni 123. brigade HV u Požegi održana je svečana promocija polaznika 30. naraštaja izobrazbe za razvoj vođa Dočasničke škole "Damir Tomljanović Gavran". Izobrazbu je uspješno završilo 16 polaznica i 58 polaznika. Kako je istaknuto na promociji, izgradnja sustava izobrazbe kontinuiran je proces koji nikad ne završava, a sve u cilju stvaranja uvjeta u kojima će dočasnici dobiti nužna znanja i vještine potrebne za kvalitetno obnašanje dužnosti u svojim postrojbama.

- Izobrazba za razvoj vođa prva je razina izobrazbe gdje vi, poštovani polaznici, do jučer vojnici, danas postajete dočasnici. Tako prestajete biti vođeni, a postajete vođe. Stečena i usvojena znanja i vještine neka budu alat u vašem svakodnevnom radu, ali isto tako i osnova za vaše daljnje usavršavanje – poručio je brigadir Ivica Pejaković, zapovjednik Dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran”.

GALERIJA Požega: Svečana promocija polaznika Dočasničke škole "Damir Tomljanović Gavran"

Požega: Svečana promocija polaznika Dočasničke škole "Damir Tomljanović Gavran"
1/11

Najboljim polaznikom 30. naraštaja Izobrazbe za razvoj vođa proglašen je pripadnik GMBR-e, skupnik Davor Žgela. Drugi najuspješniji polaznik prema ostvarenim rezultatima je pripadnica GMBR-e, skupnica Mateja Kaniški, dok je trećim najboljim polaznikom naraštaja proglašena pripadnica GMBR-e, skupnica Marina Lovrić.

Izobrazba za razvoj vođa predstavlja najvažniji korak u profesionalnom razvoju svakog vojnika. Cilj prve razine dočasničke izobrazbe je stjecanje znanja i sposobnosti za uspješno obnašanje prvih dočasničkih dužnosti i provedbu zadaća na ustrojbenim mjestima skupnika.

VEZANI ČLANCI:

Na svečanosti uvjerenja o završetku izobrazbe, svjedodžbe, ukaze o činovima te značke o završenoj izobrazbi primile su polaznice i polaznici koji su uspješno savladali nastavni plan i program. Time je dočasnički lanac, ali i Hrvatska vojska u cjelini, ojačan za 74 nova dočasnika.

Komentara 1

TI
Tigarrr
14:11 08.06.2023.

Ponosni smo na sve vas,osobito neke! Časno živite vaš odabir i odgovornosti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije