Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve više zločina

Novi napad nožem u Kini: ubio dvoje, ranio 18 ljudi

Kina
Foto: Reuters/PIXSELL
29.05.2017.
u 08:13

Sve su žrtve nedjeljnog napada hitno prebačene u bolnicu gdje su dvije naknadno podlegle ozljedama

Muškarac naoružan nožem ubio je u nedjelju dvoje i ranio 18 ljudi u pokrajini Guizhou na jugozapadu Kine, izvijestili su državni mediji, čime je nastavljen niz sličnih napada iz proteklih godina.

Napadač je 30-godišnji muškarac kojeg je policija zadržala u pritvoru a kineska novinska agencija Xinhua citira svjedočenje da je bolovao od psihičkih bolesti.

Sve su žrtve nedjeljnog napada hitno prebačene u bolnicu gdje su dvije naknadno podlegle ozljedama, prenosi državna novinska agencija, ne navodeći detalje.

Kina proteklih godina bilježi sve više zločina, paralelno snažnom rastu gospodarstva i naglom produbljivanju jaza između siromašnih i bogatih, ističe novinska agencija AFP.

Napadači pritom kao oružje često koriste nož a u mnogim su napadima meta bila djeca, primjećuje pak Reuters. Tako je u siječnju muškarac nožem ranio 11 djece u vrtiću u pokrajini Guangxi Zhuang. U veljači prošle godine napadač je nožem ranio 10 djece u Haikouu u pokrajini Hainan i potom počinio samoubojstvo.

Sličan je napad prema kineskim medijima zabilježen i 2014. godine u kojem je u školi ubijeno troje djece i jedna odrasla osoba a još ih je nekoliko ranjeno. U napadu u blizini škole u ožujku 2013. godine stradalo je pak ukupno 11 ljudi, uključujući šestero djece, navodi agencija AFP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije