Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plenković u Splitu

Novi ministri na sjednici Sabora nakon izbora

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
07.05.2017.
u 20:01

Nemojmo raditi šušur gdje ga nema – poručio je Plenković na predstavljanju kandidata za lokalne izbore u Splitsko-dalmatinskoj županiji

General Glasnović je čovjek koji je izabran na listi za Hrvate izvan domovine, u 11. izbornoj jedinici i njemu je bitan položaj Hrvata u dijaspori, ne samo u BiH već i izvan nje.. Ako netko želi staviti kao jedan od bitnih svojih programskih elemenata raspravu o Hrvatima u BiH, želi učinkovitiju komunikaciju s Hrvatima izvan domovine, ako želi novi zakon o hrvatskim braniteljima koji je vlada završila ili želi samo pocrtati ono što se radi poput rješavanja pitanja mirovina za pripadnike HVO-a, diskvalifikacije su netočne, ja tu ne vidim ništa izvan političkih ciljeva ove vlade – komentirao je u Splitu Andrej Plenković kvalifikacije o političkoj trgovini zbog podrške Željka Glasnovića.

Ponovio je kako je Zlatko Hasanbegović vjerojatno bio svjestan posljedica odluke da ide na izbore na drugoj listi, ali je ponovio i da će se vidjeti kakvi će biti odnosi s njim ubuduće.

Na pitanje kada ćemo doživjeti da pokaže većinu, rekao je kako ćemo doživjeti, sto posto.

- Idemo smiriti taj šušur koji je generiran. Nema nikakve drame, hrvatske institucije rade, izabran je novi predjednik Sabora, a novi ministri će biti predloženi na prvoj sjednici Sabora nakon izbora. Nemojmo raditi šušur gdje ga nema – poručio je Plenković nakon stranačkog skupa na kojemu su predstavljeni kandidati HDZ-a za župana, gradonačelnike i načelnike u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Komentara 17

KL
klaramaric
07:18 08.05.2017.

Plenki je jucer pokazao svoju odlucnost i stabilnost koju ima. Nadam se d ace tako nastaviti

HR
hrvojefranjic1
11:12 08.05.2017.

Da ljevica ima državnika kao što je premijer Plenković što bi govorili pisali kako bi triunfirali. Istinsko oduševljenje prilikom razrješmja,načina stava i držanja su osjetili toliki hrvati. Sad se to racionalizira ispiru se mougovi a istina je onaj prvi refleks, prvi državmik poslje dr. Tuđmana i točka.

B2
bokida 2
20:25 07.05.2017.

Oporba je htjela rušiti vlast jer zna ako Plenković presloži vladu ostaju u oporbi i slijedećih 7 godina. Na njihovu žalost očito će tako i biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije