Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervju večernjem
Povratak na članak

Novi ministar Lalovac iznio nam je plan za rješenje dugova!

Kako riješiti dug građana, ali i tvrtki, Boris Lalovac otkrio je Večernjem listu samo tri dana prije preuzimanja dužnosti ministra financija

Komentari 50

Avatar ČEPlN
ČEPlN
12:12 06.05.2014.

ha ha plan rješenja dugova ja ja j aj ja aj ha ha ha ha

VL
DO
downunder
12:10 06.05.2014.

Kad se malo bolje pogleda tko su ministri u Vladi očito je da su to Zokijeve pudle koje se ne usude razmišljati svojiom glavom nego samo slijepo slušaju velikog vođu. Oni koji su to činili više nisu ministri. Budući da je Veliki vođa doveo ovog prvo bi novinari trebali pitat Kim-il-Zokija što misli o planu.

VL
Avatar Neron
Neron
12:24 06.05.2014.

Pa ja ovdje nisam pročitao niti jedno rješenje nego samo analizu... Ali za ovu Vladu i to je iskorak.

VL
CB
Conan Barbarin
12:38 06.05.2014.

e možeš mislit što će nas Lalavac izvući iz krize hahahahaha

VL
Avatar MK
MK
12:38 06.05.2014.

Novi ministar prije narodu objasnjavao kako doci do "Leasing-a" - a sada narodu objasnjava kako se rjesiti dugova! - ...e dugove treba platiti pametnjakovicu, to je na zalost jedino rjesenje za probleme koje si sijao!

VL
Avatar MK
MK
12:43 06.05.2014.

...dugove se ne "rjesava" nego "odplaciva" - druge nema! ...sve ostalo je idiotarija i mlacenje prazne slame.

VL
Avatar una12
una12
12:27 06.05.2014.

Dugove nece moci rijesavati nego samo nove raditi kad je ekonomija u teskoj krizi i svaki mjsec gore stoji. Novom ministu ce samo preostati da izmislja nove namete i poreze, jer u proracun prazan. Ali nije on tome kriv, nego kompletna vlada na celu sa Milanovicem. Hrvatska ima samo jedno rijesenje, Milanovic mora dati ostavku i treba se uvesti tehnicka vlada.

VL
Avatar anticenzura
anticenzura
12:42 06.05.2014.

Strasnoooo.. ovi dosad su bili mala beba sta je ovom gospodinu na umu. Da pomete i ''fizicki'' Hrvatsku. Po Evropskim zemljama gradjani zive u duznickom ropstvu, nista zivo ne posjeduju vlastitih nekretnina, i ono malo gradjana sta posjeduje vlastite kuce, stanove, tvrtke, zemljista, u biti je sve u vlasnistvu banaka, pod hipotekom, 3 generacije otplacuju samo kamate ovim lopinama. U n a s o j zemlji velika vecina gradjana posjedu vlastiti k a p i t a l, vlastite nekretnine, zemljista, kuce, vikendice i stanove na koja ova gospoda jedva cekaju da stave svoje sape. Drzava Hrvatska ne posjeduje ni jednu svoju banku, a to znaci kada bi gradjani poceli da sprovode ovu politiku koju predlaze ovaj gospodin, da bi na kraju i Hrvatsku posjedovale strane banke, a gradjani bili gosti u svojoj kuci. U 2.Sv. ratu su kolonizirali tudje zemlje ratovima i oruzjem, sada su nas zarobili bez ispaljenog metka, samo ekonomskom kolonizacijom i pljackom. Sve je njihovo. Ne damo Hrvatsku mars bando.

VL
Avatar Carrera
Carrera
12:47 06.05.2014.

e tek sad smo gotovi kad ovaj lik ima "plan"...

VL
BL
Blizard
12:50 06.05.2014.

Dlan o dlan i ode najpopularniji Ministar , kakvi su tek drugi .., jadna je ova zemlja Hrvstska sa ovakvom Vladom , naprosto se vise nezna tko se vise namlatio (zamračio ) milina , Boze kad pošteni tako delaju ,paa kakvi su onda ..., Boze nemoj da znam!! Milanoviću ,raspusti tu svoju družinu ,uzmi za ruku i Josipovica ,zahvali se puku na strpljenju ,na uznemiravanju , jer podlost tvog ministra,županica ,gradonačelnika ,kojekakvih zamjenika ,doprinijeli su da se dalje nemoze .! Dajem opoziv na mjesto hrvatskog Premijera (odmah,sad i trenutno) Milanovicu čekamo da se izjasnis ?!

VL
Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
12:51 06.05.2014.

Bez novih radnih mjesta nema oporavka , Nemore ministar financija nametima ispraviti lijenost i nesposobnost premijera i ostalih ministara . Amen .

VL
BU
bubimir
12:42 06.05.2014.

plan rješenja dugovanja ovog dubidusa: posuditi od linića, kalema, vrhovnika a može i još pokojeg prijatelja

VL
BL
Blizard
12:58 06.05.2014.

Lalovac osmislio PLAN ,nema veze sa planom 21 ovaj je ispao iz rukava (magija novi Ministar)!!

VL
DO
dobar
12:31 06.05.2014.

Ovo je sad carobnjak iz OZ-a

VL
SE
sestrićna
13:11 06.05.2014.

na čijoj strani je ovaj bio u domovinskom ratu ?

VL
Avatar MK
MK
13:09 06.05.2014.

...od uvoza automobila i financiranja tih istih stranim novcem nema razvoja i rasta - jel tako ministre? ...a cime si se do sad bavio ministre? Do sad je pio vino - a sada propovjeda vodu...

VL
BA
balic
13:24 06.05.2014.

Od pocetka svjetske krize u kojoj su se nasle i druge zemlje ,one su stopirale gradjevinarstvo samo mi smo ko ludjaci poceli gradit ,a danas cijena nekretnina pala tako nisko da ni troskove koji su u njih ulozeni kupnjom -prodajom zaradio nebi... drugi su se kao njemacka orjentirali na prizvodnju /industriju ako ne u zemlji onda izvan zemlje.. samo mi smo htjeli biti pametniji / mudriji od ostalog svijeta. nek se upitaju zasto u spanjolskoj tolike nekretnine prazne stoje koje nece nitko da proda nego stoje eto tako. nije nitko lud prodat budzasto. cekaju dok cijena ode gore a onda ce onaj koji ima kupit ko nema nece ni danas da mu netko jeftino prodaje.

VL
Avatar MK
MK
13:25 06.05.2014.

...nas novi Ministar ocito je zaboravio analizirati tko su vlasnici tih nekretnina - pa bi shvatio da uvoznici, trgovci, bankari i gradevinari prilicno malo drze do ulaganja u istrazivanje i razvoj - a upravo su oni uspjeli akumulirati to bogatsvo uz politiku koju je Slavko Linic jos g. 2000 zapoceo. Medu ostalim - i sam novi Ministar je u tom okruzenju uvoza, trgovine i stranih banaka stasao, kakvo ga je Slavko Linic jos g. 2000 utemeljio - bizarno da ga upravo on sada kritizira, a Linicevo mlijeko je sisao jer je pripadao izabranoj vrsti...

VL
DU
Deleted user
14:12 06.05.2014.

E, ovdje se kao lakmus papir prepoznaje socijalistički financijaš kakav je bio i Linić, pa su mogli skupa funkcionirati. Naime, u nekretninski sektor država se nema što miješat. Lalovac, Linić, Mrak Taritaš.. i društvo imaju veliku volju bavit se stvarima koje nisu njihov posao niti se uopće mogu njima baviti. Stanovi su u vlasništvu banaka i ako one žele imat prazne stanove, to je njihovo pravo. Mrak Taritaš je imala lukav plan u stilu Baldricka iz čuvene serije Crna guja o tome da bi banke dale stanove beskućnicima u zakup pod patronatom njenog ministarstva pa su je banke otkantale i rekle da Vlada može kupiti stanove od banaka pa nek ih onda daju u povlašteni najam i slične zvizdarije.

VL
Avatar CORPUS OMNE . . .
CORPUS OMNE . . .
13:44 06.05.2014.

@neron i slični - dobra analiza je polovica rješenja. U odgovorima Lalovca vidljiv je put iz krize, ali to ne ide preko noći. Nekretninski balon treba odvojiti od redovitog poslovanja i u njegovo rješavanje uključiti SVE sudionike. Jedan od glavnihh sudionika tih kockarskih aktivnosti je financijski sektor koji je u Hrvatskoj, na sreću, vrlo zdrav. Njega treba natjerati( zakonskim mjerama) da plati svoj dio odgovornosti za situaciju koju je sam potpaljivao. Banke to mogu jer imaju dovoljno kapitala i plaćanje vlastitih pogrešaka (davanje kredita za nekretninski biznis kreditno nesposobnim subjektima) i to nikako neće ugroziti njihovo poslovanje. Svi ostali subjekti, koji imaju imovinu, na bubanj. Onima koji nemaju ništa i objektivno nemogu servisirati svoje dugove - oprost. Slobodnog kapitala u domaćem, a pogotovo inozemnom, financijskom sektoru ima i više nego dovoljno za pokretanje kotača rasta, ali nema dovoljno ideja, dovoljno truda oko pronalaženja inozemnih tržišnih niša za postojeću i novu industriju, a tamo gdje su neki od projekata spremni za realizaciju (energetika, infrastruktura i sl.) zeleni sektor učiniće sve da ih blokira i kao alternativu ponudi tzv. obnovljive izvore kao da su oni mogući kao samostalni resurs. Brodogradnja je na putu ozdravljenja, ne u onim granicama, volumenu i asortimanu kakav je nekada bio, ali polako se pojavljuje u tržišnim nišama koje su dugoročno održive. Naše cjelokupno gospodarstvo vrijedi nešto manje od 50-tak milijardi dolara i njega nije tako teško pokrenuti ako se orjentiramo na ubrzanu industrijalizaciju uz pomoć strukturnih EU fondova samo treba stvari prepustiti mlađim, propulzivnijim i stručnijim ljudima koji još nisu umorni od života i kojima cinizan neoliberalnog gospodarskog modela nije pojeo dušu. Pri svemu tome treba biti svjestan da se problem nezaposlenosti i nakon pokretanja gospodarstva i većih stopa rasta neće moći radikalno smanjiti zbog loše dobne i obrazovne strukture tog dijela populacije te da će, unatoč izlasku iz recesije, pitanje socjalne skrbi za veliki dio populacije i dalje biti aktualan.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.