Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt od 160 mil. kn

Novi kurikulum za tražene medicinske sestre u operacijskoj sali

Škola
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
30.06.2020.
u 13:32

U veljači je ugovoreno prvih 60 milijuna kuna za infrastrukturne radove, rekonstrukciju dvorca Opeka i dogradnju Medicinske škole, što znači da će u regionalne centre kompetentnosti biti uloženo ukupno čak 160 milijuna kuna.

Stotinu milijuna kuna bespovratnih EU sredstava odobreno je Varaždinskoj županiji za uspostavu dvaju regionalnih centara kompetentnosti pri Medicinskoj školi Varaždin i Srednjoj školi Arboretum Opeka. Time ta županija postaje centar izvrsnosti u strukovnom obrazovanju iz poljoprivrede i inovativnih zdravstvenih tehnologija.

U veljači je ugovoreno prvih 60 milijuna kuna za infrastrukturne radove, rekonstrukciju dvorca Opeka i dogradnju Medicinske škole, što znači da će u regionalne centre kompetentnosti biti uloženo ukupno čak 160 milijuna kuna.

- U gotovo bajkovitom prostoru arboretuma će nakon 40 godina čekanja napokon biti rekonstruiran dvorac Opeka, u kojem će se nalaziti internat te brojni laboratoriji i kabineti. U Medicinskoj školi Varaždin dobit ćemo malu bolnicu sa sobama, operacijskim salama i laboratorijima, čija će svrha biti obrazovati kadrove ne samo iz Hrvatske, nego i iz ovog dijela Europe. U oba centra će se znanje iz medicine i poljoprivrede primjenjivati u praksi - rekao je župan Radimir Čačić. Medicinska škola Varaždin postat će referentni edukacijski centar iz područja medicine za cijelu Hrvatsku, ali i ovaj dio Europe.

- Izradit ćemo, primjerice, standard zanimanja i kurikulum za obrazovanje medicinskih sestara i tehničara specijaliziranih za rad u operacijskoj sali, za čim vlada najveća potreba. Organizirat će se niz stručnih usavršavanja u Hrvatskoj, ali i u SAD-u, Abu Dhabiju, Izraelu, gdje ćemo učiti od najboljih - rekla je ravnateljica Medicinske škole Mirjana Grabar Kruljac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije