Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRNUTE HIPOTEKE
Povratak na članak

Novi krediti za starije: Možete trošiti za života, a novac vratiti nakon smrti!

Bankari i financijaši u Hrvatskoj polagano pripremaju teren za uvođenje nove vrste kredita koji bi se vraćao aktiviranjem hipoteke na imovinu kad korisnik umre

Komentari 49

Avatar bodavica
bodavica
13:07 30.10.2018.

ovo se stručno naziva "NAVLAKUŠA" jer banke više ne znaju što sa novcem koji stoji, a nitko više ne diže kredite i ne nasjeda njihovim slatkorječivim reklamama na TV, pa je sada druga alternativa, a to je dočepati se nekretnina na lak način. Tipična hrvatska posla i tu se ništa drugo ne može kazati !!!!!!

VL
DU
Deleted user
11:58 30.10.2018.

drzava=smeće

VL
Avatar Asterix
Asterix
11:09 30.10.2018.

Odjednom će djeca kojima to nije bilo u planu početi skrbiti o roditeljima.

VL
Avatar southman
southman
10:34 30.10.2018.

Zanimljiva opcija !

VL
Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:56 30.10.2018.

He he, ako imam stan ili kuću sa nekretninama na tržištu vrijednu dva milijuna kuna, zašto bi ulazio u ovakvu nebulozu od financija. Dakle, ako imam 65 godina i dva milijuna kuna u nekretnini, koju prodam i plaćam najskuplji staračkii dom od 5000 kuna mjesečno, uz državnu subvenciju i mogu u njemu krepavati do 95 godine za milijun i osamstotisuća kuna i još mi dvijestotine tisuća i penzijica, ostanu za striptizete i medicinske sestre koje vole dopunsko zdravstveno osiguranje pacijenta, ne vidim nikakav razlog da mi banka proda to za par sto tisuća kuna, a ja sam riknuo u sedamdesetoj, jer su se sestre medicinke malo zajebale sa tabletama za eutanaziju. Samo grabež bez veze, ali bit će sigurno zainteresiranih bedaka. Želim im dug život he he.

VL
OC
obican covik
13:08 30.10.2018.

LEGALIZACIJA POTPUNOG , LIHVARSKOG KRIMINALA .

VL
CA
Cafa
15:57 30.10.2018.

HNB će bez sumnje odobriti da zbog kredita od 100.000 kn banka uzme nekretninu od 80.000 eura. Ti veleizdajnici ne vide problem u tome.

VL
VE
večernjamaglica
11:48 30.10.2018.

Idealno.Procjena,naravno 50% manja.Sva papirologija na teret umirovljenika,kamate lihvarske.Taman za kruh I mlijeko.Naravno,poželjne velika kuća na moru ili na kontinentu s velikom okućnicom.

VL
CA
Cafa
16:03 30.10.2018.

S obzirom da smo mi zemlja s najviše nekretnina u privatnom vlasništvu, banke i država samo smišljaju kako da nam to otmu. Mislim da se trebamo dići na oružje, a ne trpiti u svakodnevnom govoru stvari kao što su "ovrha", "izvlašćivanje", "porez na imovinu" i slično. Ovršujte si mamu. Ovdje se uvijek, ali baš uvijek, radi o tome da ti ukamaćuju dug i oduzmu ti nekretninu zbog daleko manjeg iznosa kojeg si ti dobio. Ima suludih slučajeva. To treba ili zakonski zabraniti ili trebamo uzeti oružje zbog svih tih bakica i dedeka koji se jednostavno nisu u stanju sami obraniti.

VL
Avatar taqa
taqa
13:57 30.10.2018.

Postali smo zemlja blagostanja. Prvo je bila privatizacija, pa kreditno štedne zadruge,pa otkup zlata,second hand shopovi,zalagaonice,CHF krediti, agencije za utjerivanje dugova,ovrhe... Kao šećer na kraju obrnuta hipoteka. Nekrofilija!

VL
Avatar MK
MK
11:00 30.10.2018.

Novi model "zaduzi se da pojedes kruh (da zivis)" - a kada umres tvoja kuca je nasa!!! Transformacija od drustva "vlasnika" u drustvo "korisnika" - po brzom postupku... Cudno samo da se BANKE (ili recimo budici vlasnici tih nekretnina) ne boje "poreza na imovinu" kada izmisljaju ovakve modele... Ili ce vlasnici tih nekretnina u krajnosti biti "strani fondovi" koji poreze na imovinu nece placati niti u Hrvatskoj niti na nekom otocju (ili tamo samo malo), i uza sve jos nece morat placati nit nikakvih "komunalija" jer eto uvodimo "porez na imovinu"? ...Ej moja Hrvatska gdje ides - Hrvatica i Hrvat ce placati porez na imovinu (pa da vas sve odtjeramo jer troskove necete moci placati!), a kada tudin izvan Hrvatske bude vlasnik Hrvatske on nece jer ce imati postanski sanducic negdje gdje je porez jako nizak, gdje ce se nekretnine tretirati kao "investirani kapital" a rentu od investiranog kapitala minimalno oporezivati...

VL
RE
realisticki
05:05 31.10.2018.

Samo još jedan dobro osmišljeni način pljačkanja starijih građana. Može se dogoditi, da u budućnosti netko o tome napiše knjigu, u kojoj će se on/ona i vlada donošenjem lihvarskog zakona, prikazivati kao spasitelji.

VL
Avatar matalan
matalan
20:41 30.10.2018.

to se zove morbidni zelenaški reket, da ne krepaš prazna želuca , prepiši imovinu na banku za sitnu apanažu i zaboravi sve što si stvarao...

VL
Avatar matalan
matalan
20:35 30.10.2018.

vidiš da bagra daje minuse to je novi bankarski Bork za ukop ovog naroda, žgadija se skupila u nac. biblioteci da proslavi nove psine ovom naivnom narodu..

VL
MG
milerazbojnik@gmail.com
15:40 30.10.2018.

ljepo smišljena pljačka od samog vrha a djeca nek budu i dalje beskučnici i soc problei to može samo pokvareni grabežljivci smislit taj zakon da al za one koji nemaju nikog a iovako još malo svi čemo biti zaduženi zaa dva naraštaja još samo uvedite zakon da poslije djeca moraju naslijedit dug i zbogom ljudi moji koji mozgovi uzmi država opleti pa banke i sva visokoškolovana brajša želna da se namlati na narodu

VL
Avatar Roy Bean
Roy Bean
14:56 30.10.2018.

Opcija dobiješ kredit, a onda bankari unajme profesionalne killere za "nesretne" slučajeve. Naravno prvo osiguraju budučeg pokojnika i ostvaruju profit.

VL
Avatar Beckianni
Beckianni
00:30 31.10.2018.

Želiš naći sebi ženu za jednu noć? Idu na ==>> www.3xDate.top

VL
CB
cro.bos.
13:15 30.10.2018.

Stvaranje sirotinje na duge staze!!!!

VL
VJ
vjekoslava
11:20 30.10.2018.

je to je se vredu, ma moraš si pazit da ti ne bu Žuma pokucal na vrata i ne te pridavi unapred

VL
Avatar MK
MK
11:09 30.10.2018.

Umjesto da Drzava podrzava modele gdje ce gradani "ostvarivati prihode" sa kojima ce moci "pokriti sve zivotne troskove" - izmisljaju se modeli kako ce se gradaninu oteti nekretnine i pretvoriti ga u iskljucivo "potrosacku jedinicu"... Kako ovakav model moze funktionirati - ako se "porez na imovinu" kaktili izmislja da nebi netko imao vise nego dvije imovine? ...Samo moze tako funktionirati - da se te nove vlasnike oslobodi i komunialija i poreza na imovinu! ...Hrvatska postaje Komunisticko-Kapitalisticki-Hibrid - nit Demokrscanstva nit Trzisnog-Gospodarstva tu vise nema!

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.