Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
susjedski odnosi

Novi incident: Joško Joras ručnom kosilicom ozlijedio radnika

joras
Arhiva VL
01.07.2011.
u 12:02

Fotografirao je radnike koji su čistili privatno zemljište, a kad ga je jedan došao pitati zašto to čini, napao ga je.

Bujska policija zaprimila je dojavu o narušavanju javnog reda i mira na području mjesta Škrile, u kojem je jedna osoba lakše ozlijeđena, piše u današnjem službenom priopćenju Policijske uprave Istre. Premda u priopćenju ne piše ime osobe koja je narušavala javni red i mir, neslužbeno doznajemo da je riječ o Jošku Jorasu, slovenskom nacionalistu kojemu ovo nije prvi susret s hrvatskom policijom.

Ovoga puta Jorasa se sumnjiči da je kosilicom ozlijedio radnika koji je u blizini čistio privatno zemljište.

Policijski izvidi utvrdili su da su 54-godišnjak iz Ljubešćice i 25-godišnjak iz Buja obavljali poslove čišćenja i uređivanja zemljišta u vlasništvu 46-godišnjaka iz Buja. Primijetili su da ih neprestano fotografira 61-godišnji državljanin Slovenije, koji je, osim njih, fotografirao i vozilo kojim se dvojac dovezao na posao. Stariji je muškarac odlučio doznati zašto ih Slovenac neprestano fotografira.

Prišao mu je. Joras je u  tom je trenutku ručnom kosilicom kosio travu. Nije odgovorio na pitanje zašto fotografira dvojicu radnika, a kad je 54-godišnjak ponovio pitanje, Joras se okrenuo i pojačanim gasom kosilicu usmjerio prema nogama 54-godišnjaka. Nanio mu je lakše tjelesne ozljede. Kako bi spriječio daljnji napad, ozlijeđeni je muškarac odgurnuo napadača Jorasa koji je pao na tlo.

– Joško Joras godinama nam stvara probleme. Zbog njega trpimo već punih 15 godina – ogorčeno je za 24sata kazao vlasnik zemljišta Urban Cerar, dodajući da se s Jorasom godinama spori zbog legalno izgrađenog parkirališta i zida ispred kasina te Jorasove nelegalno proširivane kuće

Zbog počinjenja prekršaja drskog ponašanja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv J. J., 61-godišnjeg državljanina Slovenije, bit će podnesen optužni prijedlog, priopćila je PU istarska.

Ključne riječi

Komentara 7

CH
chemica
12:56 01.07.2011.

Tako i ovaj moj iz familije. Policija ga smirivala već nekoliko puta jerbo mu se međa \"pomaknula\" nakon 30 godina, u ratu je sa svim susjedima, a da je normalan...Vrlo teško. Naravno, i stalno nekog vraga snima s fotoaparatom! Valjda im je to nekakav zajednički \"simptom\". Nego, da i ovom Jorasu možda netko od roditelja nije bio alkos? Eto im odmah i zajedničke dijagnoze.

AN
anonimna1
14:02 01.07.2011.

ma kad čete ga već jednom zaustavit da ne terorizira druge oko sebe?ako je bolestan kako mi se vidi pošaljite ga na lječenje.

Avatar guten_tag
guten_tag
12:39 01.07.2011.

kad će mesić u zatvor , po presudi slovenskog suda na tužbu jorasa . izgleda da i ni on može iz zemlje preko dežele slovenije , kao što je pričao viceve da milošević ne može iz zemlje a nije see suzdržao od morbidnog vica i o pokojnom predsjedniku dr franji tuđmanu utemeljitelju hrvatske države . \"mi ne možemo ostati u zajednici u kojoj je sve hrvatsko izloženo patološkoj mržnji \", rekao je predsjednik tuđman .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije