Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEZIV SLUČAJ KOD SVETE NEDELJE

Nestalog Dubrovčanina pronašli raskomadanog. Nijemca zatekli kako kopa, tamo pronašli kosti ubijenog

Tony Gerard
Foto: nestali.gov.hr
1/2
28.02.2024.
u 13:08

Muškarac i žena prodali su nekretninu Tonyja Gerarda nakon čega je on misteriozno nestao

Cure novi detalji o ubojstvu Tonyja Gerarda (58) poznatog kao Tonko Zec čiji je nestanak prijavljen u veljači 2022. godine. Policija je, naime, jučer objavila kako su uhićene dvije osobe, 57-godišnji Nijemac i 61-godišnja žena. Cijeli slučaj povezan je s nekretninama u Dubrovniku koje je Tony Gerard posjedovao, a koje je dvojac s krivotvorenim punomoćima prodao i priskrbio si 400.000 eura.

Jutarnji list otkriva kako je riječ o starom policijskom znancu Werneri Trautmannu te njegovoj partnerici Marini Šnajder. Nakon proučavanja kupoprodaje Gerardovih nekretnina, za koju se utvrdilo da je provedena na osnovi krivotvorene dokumentacije, ustanovljeno je da su Trautmann i Šnajder ubili Gerarda iz koristoljublja. Prodajom nekretnine zaradili su 400.000 eura koje su međusobno podijelili. 

Istražitelji su uočili Nijemca u blizini popularnih Hoto vila kod Svete Nedelje kako kopa na jednoj travnatoj površini. Na dubini od 60-ak centimetara krilo se tijelo ubijenog Gerarda. Krajem prošlog tjedna odrađena je ekshumacija ostataka trupla na toj lokaciji te su, prema informacijama Jutarnjeg lista, pritom pronađeni lubanja i bedrena kost. Navedeni posmrtni ostaci poslani su na vještačenje, a policijski pas nastavio je njuškati teren u potrazi za ostalim dokazima. Gdje je novac koji su prisvojili nakon prodaje nekretnine, utvrdit će istraga. 

VEZANI ČLANCI: 

Podsjetimo, policija je objavila kako su muškarac i žena od druge polovice prosinca 2021. godine pa do prve polovice siječnja 2022. godine, krivotvorili lažne isprave na temelju kojih je u siječnju i veljači 2022. godine, žena kao punomoćnica prodavatelja oštećenog 58-godišnjaka, prodala poslovni prostor u Dubrovniku trećim osobama za 400.000 eura. Zatim su u ožujku 2022. godine u vremenu kada je već bio prijavljen nestanak oštećenog 58-godišnjaka, u namjeri da ga ubiju, namamili u unajmljeni stan na području Svete Nedelje i na zasad neutvrđen način usmrtili 58-godišnjaka. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici osumnjičene su osobe predali pritvorskom nadzorniku u zakonskom roku, dok je kaznena prijava podnijeta Županijskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
18:42 28.02.2024.

"Poznatog kao Tonko Zec" ? Pa to mu je izvorno ime i prezime . Svi smo ga u Dbk poznavali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije