Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO Tonyja Gerarda

Sin misteriozno ubijenog muškarca: 'Otac mi je prije nestanka poslao jezivu fotografiju'

Tony Gerard
Foto: nestali.gov.hr
1/2
28.02.2024.
u 09:52

Policija je jučer objavila kako je razriješila slučaj nestanka 58-godišnjeg muškarca

Policija je jučer objavila kako je riješila misterij nestanka 58-godišnjeg Tonyja Gerarda zvanog u dubrovačkim krugovima Tonko Zec čiji je nestanak prijavljen u veljači 2022. godine. Dvije godine kasnije, policija je ustanovila kako je Gerard ubijen, a zbog njegova ubojstva uhićeni su Nijemac (57) s boravištem u Hrvatskoj i 61-godišnja Hrvatica, njegova bivša supruga. 

Cijeli slučaj povezan je s nekretninama u Dubrovniku koje je Tony Gerard posjedovao, a koje je dvojac s krivotvorenim punomoćima prodao i priskrbio si 400.000 eura. Muškarac i žena 58-godišnjaka su namamili u unajmljeni stan na području Svete Nedelje i na zasad neutvrđen način ga usmrtili, objavila je jučer policija. Vijest o ubojstvu zaprepastila je sina nestalog muškarca. S obzirom na posljednju očevu poruku i telefonski poziv, slutio je najgore, no i dalje se nadao da će priča imati sretan kraj.

VEZANI ČLANCI: 

– Nekoliko dana prije nestanka krajem veljače 2022. godine, otac me nazvao na telefon. Glas mu je bio usporen, ma zapravo vrlo sporo je govorio. Rekao mi je da je ranjen i da je imao veliku nesreću, ali nije govorio kakvu niti ikakve detalje. Molio me da odmah dođem u Hrvatsku. Ujedno mi je poslao i fotografiju, crno-bijelu, na kojoj se vidi razrezani prst, navodno njegov. Kažiprst je toliko izobličen kao i ruka da ja preko fotografije nisam mogao sa sigurnošću potvrditi da je njegova. Nakon toga mi se prestao javljati, a ja sam već bio na putu za Zagreb. Zvao sam usput sve bolnice u gradu jer je to bio normalan idući logički korak. Nigdje ga nije bilo, pa ni u stanu u Vrbanićevoj u kojem je živio i u koji sam ja s tetom, u potrazi za njim, s pomoću bravara koji je obio bravu ušao unutra – ispričao je za Jutarnji list sin nestalog muškarca.  Dodao je kako je stan u kojem je njegov otac živio bio u kaosu. Sve je bilo razbacano, papiri su bili posvuda, rekao je sin. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije