Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI DETALJI ZLOSTAVLJANJA

Javio se otac koji je snimio odgojiteljicu u osječkom domu: 'Bio je šokiran, nije poznavao ni majku ni oca'

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
11.07.2023.
u 22:11

"Prvom prilikom kad sam ga vidio djelovao je šokirano. Mislim da je bio i vezan u krevetu. Sav je pokunjen, potišten", rekao je otac trogodišnjeg djeteta koji se snimio snimku na kojoj se čuju krikovi djece kao i teške riječi odgajateljice

Cure novi detalji o slučaju u osječkom domu za nezbrinutu djecu Klasje o kojemu je jučer pisao Večernji list. Snimku koja je izašla u javnost, a na kojoj se čuju se krikovi djece od 3 do 5 godina kao i teške riječi odgajateljice, snimio je otac trogodišnjeg djeteta koje je smješteno u domu. Snimka je nastala kada je otac telefonskim pozivom pokušao doznati kako mu je sin, piše Dnevnik.hr.

- Igrom slučaja sam nazvao dom Klasje gdje je jedno dijete diglo slušalicu. Bio sam dovoljno pribran da bih snimio taj razgovor - rekao je otac djeteta, umirovljeni hrvatski branitelj s mirovinom. Njegova nevjenčana supruga radi u pekari, a socijalna skrb oduzela im je sina prije 45 dana zbog anonimne prijave za zanemarivanje djeteta. Njihov sin u utorak ima treći rođendan, no nije im do slavlja. Smatraju da se ne radi o jedinom slučaju zlostavljanja

VEZANI ČLANCI:


 

- Prvom prilikom kad sam ga vidio djelovao je šokirano. Znači, nije poznavao ni majku ni oca. Ja mislim da je bio i vezan u krevetu. Mislim ono, sav je pokunjen, potišten - opisao je otac djeteta. Ekipa Dnevnika Nove TV dobila je telefonski poziv iz Njemačke od roditelja još jednog djeteta koje se također nalazi u domu. Objasnili su da su pri djetetu posumnjali na zlostavljanje.

- Da ih tuku, da ih maltretiraju, da se boji. Da hoće ići kući. Znači, zagrli te i šapne ti onako na uho, kaže 'mama, molim te', kaže, 'vodi me kući, teško nam je jako tu'", rekli su roditelji. Djeci je ionako teško što su u domu jer su oduzeti roditeljima zbog niza materijalnih, socijalnih i životnih okolnosti. 

 - Centar za socijalnu skrb izlazi na teren, procjenjuje situaciju i raznorazni su razlozi. Od obiteljskog nasilja, od alkoholizma, od korištenja droga - objasnio je ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje Vedran Škugor. Inspekcija ministarstva izašla je na teren i potvrdila autentičnost snimke te su zlostavljanje prijavili DORH-u.

Iz doma Klasje osuđuju ponašanje odgajateljice kojoj je upućena pisana opomena. Napomenuli su i da zbog ovog slučaja ne treba ocrnjivati cijelu njihovu struku koja se  bavi jednim plemenitim životnim pozivom. "Prema mojim saznanjima je ovo jedini i izolirani slučaj. To je definitivno što vam ja mogu potvrditi i izreći. Apsolutno ga osuđujemo. I ne možemo ga ni na koji način opravdati niti to želimo", zaključio je Škugor.

VIDEO Požar u Osijeku

Komentara 7

PO
poluvodič
00:46 12.07.2023.

Iz lošeg doma smjeste ih isto tako lošu odgojnu instituciju.. Malo ih od tamo izađe potpuno neoštećeno.

NA
Namcor
00:08 12.07.2023.

Da, potpuno neprimjereno ponašanje za koje će odgajateljica sigurno biti kažnjena. Vjerojatno otkazom. No, zašto ne preispitamo lik i djelo ovog oca? Ne oduzimaju se djeca olako, niti na brzinu...postoje debeli razlozi za to. Trogodišnje dijete oduzeto? Dakle, prijavio ih je lječnik ili odgojiteljice iz vrtića. Ozbiljna stvar. Ponavljam, osuđujem odgojiteljicu iz Klasja. Ali ne smiju nam roditelji koji zanemaruju biti moralne vertikale i korektiv..

Avatar lola lola
lola lola
00:48 12.07.2023.

Oduzimaju djecu roditeljima ak im se cini da je dijete prljavo....a drugima ne oduzimaju djecu iako ih mlate I maltretiraju itd. Uglavnom se sve lomi preko ledja sirotinje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije