Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Određen mu istražni zatvor

Novi detalji: Nasilnik gurnuo ženu s djetetom i policiji prijetio bombom

Pozega - U prometnoj nesreci u Zagradju automobil naletio na petogodisnju djevojcicu
Ivica Galovic/PIXSELL
09.01.2021.
u 09:47

Muškarac je prijetio bombom s prozora te nakon što je istrčao na cestu, a zatim je nastavio bježati

Novi slučaj mučnog obiteljskog nasilja potresao je ovih dana Požeštinu. Naime, 34-godišnji muškarac završio je u istražnom zatvoru jer je najprije ozlijedio ženu i dijete i prijetio im, a zatim uputio prijetnje bombom policijskim djelatnicima koji su ga došli uhitili i sukobio se s njima.

Sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu Mile Soldo prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Požegi i okrivljeniku odredio mjeru istražnog zatvora od 30 dana zbog osobitih okolnosti, odnosno opasnosti da će ponoviti kazneno djelo ili ostvariti prijetnju ubojstvom koju je uputio svojoj izvanbračnoj družici, na temelju članka 123. stavka 1. točke 3. ZKP-a.

Ozlijedio se policajac

Nemili događaj zbio se trećeg dana nove godine u poslijepodnevnim satima u obiteljskoj kući u kojoj je 34-godišnjak napao izvanbračnu suprugu.

Nasilnik koji je bio pod utjecajem alkohola tijekom prepirke je, sumnja se, ženu objema rukama snažno odgurnuo u predjelu prsa. Od siline odgurivanja žena, koja je u naručju držala malo dijete rođeno 2019. godine, pala je na betonski pod dnevnog boravka. Pri padu su i ona i dijete tjelesno ozlijeđeni. Prema navodima Općinskog državnog odvjetništva, koje je ispitalo 34-godišnjeg osumnjičenika, postoji osnovana sumnja da je on potom ženi počeo prijetiti. Prijetnje su bile takve da su kod žene izazvale osjećaj straha i bojazni za svoj, ali i djetetov život.

No divljanje muškarca tu se nije zaustavilo. Naime, u večernjim satima ispred obiteljske kuće stigla jepolicija u namjeri da privede 34-godišnjaka. Da bi ih u tome spriječio, muškarac je, sumnja se, s prozora obiteljske kuće više puta viknuo da ima bombu kojom će im nauditi. U jednom trenutku istrčao je na cestu i ponovio prijetnju bombom, koju je potom bacio prema policiji. Nakon što se oglušio na naredbu policijskog službenika da se zaustavi, nastavio je bježati, a u trčanju za njim jedan se policijski službenik i ozlijedio.

Svladan i vezan

– Kada su sustigli osumnjičenika, koji se rukama uhvatio za metalnu ogradu i otimao pružajući otpor oglušujući se na njihovu naredbu, policijski službenici svladali su ga tjelesnom snagom i upotrijebili su sredstva za vezivanje – navodi se u priopćenju Državnog odvjetništva, čiji su djelatnici 34-godišnjaka ispitali na temelju kaznene prijave koju je protiv njega podnijela Policijska uprava požeško-slavonska zbog osnovane sumnje u počinjenje tri kaznena djela, i to prisile prema službenoj osobi iz članka 314. stavka 2. Kaznenog zakona/11, tjelesne ozljede iz članka 117. stavka 2. KZ/11 i prijetnje iz članka 139. stavka 2. i 3. KZ/11.

Kako smo doznali, osumnjičeni 34-godišnjak s požeškog područja sklon je nasilju, a iza sebe ima tri godine zatvorskog staža i podeblji dosje. Osuđivan je za kaznena djela teške krađe i računalne prijevare, a više puta osuđivan je i zbog raznih prekršaja, uglavnom s elementima nasilja, što je također uzeto u obzir pri određivanju mjere istražnog zatvora. Riječ je o prekršajima iz Zakona za zaštitu od nasilja u obitelji, posjedovanju opojne droge, činjenju nereda na sportskoj utakmici itd.

Komentara 5

GA
GandalfovBrat
10:46 09.01.2021.

povećati ovlasti policiji ali i postrožiti kriterije za bavljenje tim poslom. ako netko prijeti policiji bombom zaslužuje metak, a ne da ga još ganjaju i trgenjaju se s njim

TO
TORQUEMADA
11:06 09.01.2021.

Eto kandidata za bušenje kanala za odvodnju Vrgoračkog polja!

Avatar ivica48
ivica48
07:41 10.01.2021.

Ako je bio pod utjecajem alkohola onda nije kriv već rakija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije