Naslovnica Vijesti Crna kronika

Nove sudske presude za razbijanje dvojezičnih ploča u Vukovaru

U tijeku je i sudski postupak protiv predsjednika Stožera Tomislava Josića koji se tereti da je bio organizator razbijanja dvojezičnih ploča postavljenih 2. rujna 2014. godine.
26. veljače 2016. u 13:20 21 komentara 2585 prikaza
Razbijena policijska ploča
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Sudsko vijeće Općinskog suda u Vukovaru proglasilo je Vukovarca Zlatka Zaobornog (45) krivim za razbijanje postavljenje dvojezične ploče na pročelju zgrade Policijske postaje u Vukovaru 23. rujna 2015. godine.

U presudi se navodi kako je Zaoborni kriv jer je razbijanjem ploče oštetio RH za iznos od 937,50 kuna s čime je počinio kazneno djelo protiv imovine – oštećenje tuđe stvari. Presudom suda Zaoborni, koji je jedan od članova Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, osuđen je na kaznu zatvora od dva mjeseca uz uvjet ako tijekom godinu dana ne počini novo kazneno djelo. Isto tako dužan je i nadoknaditi troškove dvojezične ploče, u iznosu od 937,50 kuna, kao i troškove kaznenog postupka u iznosu od 500 kuna.

Radi oštećenja dvojezične ploče, ali one postavljene na Uredu državne uprave, danas je na Općinskom sudu u Vukovaru osuđen i Bogdan Bartošik. On je osuđen na četiri mjeseca zatvora, uz uvjet od godinu dana. Dužan je platiti i 200 kuna za oštećenje ploče kao i pokriti trošak postupka od 500 kuna.

U tijeku je i sudski postupak protiv predsjednika Stožera Tomislava Josića koji se tereti da je bio organizator razbijanja dvojezičnih ploča postavljenih 2. rujna 2014. godine. Prvo ročište protiv Josića nije održano jer njegov odvjetnik nije dobio sudski poziv. Drugo ročište treba se održati tijekom idućeg mjeseca. 

>> Siniša Labrović razbio 11 dvojezičnih ploča

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

 • osica:

  Ma, platiti će to ponosni Vukovarci. Prošli su i mnogo gore stvari i izdržali . Imali su sreće da im nisu " organi nečiji " i glavu razb. . li. Polako, sve je to život i on će doći na ... prikaži još! će doći na svoje. Ne dajte se . Ovo je Hrvatska država , Hrvatskog Naroda i svih onih koji mu žele dobro i dijele s njim težinu života u Gradu Heroju , a ne onih koji dolaze provocirati i koji su činili zlo a sada mirno šeću. Nemaju srama, ali sva sila za vremena.

 • Avatar Mihael1
  Mihael1:

  Vukovarce nisu slomili ni četnici 91., nećete ni vi, novi antihrvatski element. Zoka, ponosiš li se svojim represivnim aparatom? Vidi kako "peru" tvoje protivnike!

 • Avatar Titanov sin
  Titanov sin:

  Tko su ti serbijanci? Tko je prištavi? Mi smo Hrvatska i samo to nas zanima. Njihovo pismo neka pišu "kevi" za rođendan.