Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog delta soja

Nove odredbe HZJZ-a: Samoizolacija ponovno traje 14 dana, novo pravilo i za cijepljene kontakte

Zadar: Na punktu za cijepljenje na Višnjiku nema velikih gužvi
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/2
15.07.2021.
u 19:48

Ove mjere donesene su zbog sve veće zastupljenosti delta varijante koronavirusa u Hrvatskoj i cijeloj Europi

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je nove izmjene prema kojima bi cijepljene osobe bile izuzete od testiranja na COVID i karantene devet mjeseci nakon cijepljenja, umjesto dosadašnjih šest. 

Osim toga, vrijeme samoizolacije za osobe koje su bile u kontaktu s oboljelima ponovno se produžuje na 14 dana, a osobe koje su cijepljene neće morati u karantenu ili na testiranje na COVID tek dva tjedna nakon primitka cjepiva, što je novost jer su takve osobe prije bile izuzete odmah po primitku cjepiva. 

- Izuzeće od karantene i potrebe za PCR testiranjem kod asimptomatskih osoba koje su preboljele i primile jednu dozu cjepiva se primjenjuje na osobe koje su unutar osam mjeseci od početka bolesti primile cjepivo i vrijedi devet mjeseci od primitka cjepiva, četvrta je donesena mjera HZJZ-a.

Kako stoji u priopćenju, ove mjere donesene su zbog sve veće zastupljenosti delta varijante koronavirusa u Hrvatskoj i cijeloj Europi, ali i zbog blagog porasta incidencije. 

Cijelo priopćenje možete pročitati OVDJE.

VIDEO Đikić: 'Dok god bude oko 40-50 % necijepljenih među njima će se širiti nove varijante'

 

Ključne riječi

Komentara 117

Avatar jambo
jambo
02:05 16.07.2021.

Cjepio se iz prkosa s Astra Zenekom, gle vraga - bolja od vijagre!

Avatar Bruno
Bruno
02:01 16.07.2021.

Svak imalo normalan odavno se cjepio

KE
Kemo
22:59 15.07.2021.

Ne razumijem zašto su ovi antivaxeri toliko agresivni. Ok ne želiš se cijepiti i živi sa tim. Zašto moraš to propagirati, koji je to poriv odgovarati druge ljude da se ne cjepe a medicina kaže da je djelotvorno. Pa tisuće ljudi svaki dan idu u bolnice i doktorima po pomoć pa je to normalno. Cjepivima se stalo na kraj zaraznim bolestima a da se kamilicom može liječiti to bi državu sigurno manje koštalo nego kemoterapija. I ti isti antivaxeri troše milijune na dodatke prehrani, kremice, plastične operacije. Zapravo što su više protivni medicini to im više prodaju muda za bubrege. Da ne govorimo o alkoholu, pušenju, kolama, čipsovima itd kojima truju djecu. Nekad su takvi spaljivali žene jer su bile vještice krive za sušu i sl. Danas im je kriv Bill Gates, 5g, svjetska zavjera itd. Daj, odjebite već jednom da se riješimo ove bolesti i normalno živimo. Ima onih tragova na nebu, uhvatite se opet toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije