Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rikverc u Osijeku

Novčanu pomoć vraćali su Šišljagiću na ruke

Vladimir Šišljagić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
23.10.2015.
u 22:03

USKOK tereti Vladimira Šišljagića, Martina Marolina i Zlatka Maksimovića za izvlačenje 122.000 kuna iz Županije

        Gotovo tri mjeseca prije nego što im je uopće uplaćena novčana pomoć iz županijske blagajne, čelnici tvrtke Kera-Kamex morali su ga, tereti se, vratiti na ruke osječko-baranjskom županu Vladimiru Šišljagiću (58), tada i čelniku HDSSB-a. Iznos od 50.000 kuna bespovratnih novčanih poticaja Kera–Kamexu te 25.000 Jabuci odobren je 9. rujna 2011., a poduzetnik Vlado Kolak još je 18. lipnja, stoji u optužnici, Šišljagiću predao 25.000 kuna, dok je u rujnu dao još 40.000 kuna Zlatku Maksimoviću (60), a ovaj ga proslijedio županu.

Kolak je, inače, bio odgovorna osoba u Kera–Kamexu, dok je Jabukom upravljala njegova supruga. Potvrđena je u srijedu optužnica zbog izvlačenja ukupno 122.000 kuna iz županijskog proračuna, a za što se terete župan Šišljagić, bivši pročelnik županijske Agencije za razvoj Martin Marolin (52) te nekadašnji HDSSB-ov čelnik osječko-baranjske Skupštine Zlatko Maksimović. Šišljagić je, inače, drugi na listi HDSSB-a u IV. izbornoj jedinici.

Maksimović je jedini u istrazi priznao krivnju. Ispričao je istražiteljima, doznajemo, kako ga je Šišljagič koncem 2010. zamolio da nađe “vlasnike firmi od povjerenja”. Župan mu je, ustvrdio je Maksimović, “pojasnio kako oni zapravo neće dobiti novčani poticaj koji će moći utrošiti za poslovanje, već će veći dio vratiti jer se iz toga financira HDSSB”.      

>> Potvrđena optužnica protiv Vladimira Šišljagića

Komentara 6

SO
Soljženicin
22:52 23.10.2015.

I sad se lopina želi skrasiti u Saboru. Tu će dobiti imunitet i nikome ništa. A iz Slavonije mladi bježe glavom bez obzira, jer ako žele dobiti posao moraju postati Glavaševe-HDSSB-eove pudlice.

Avatar Coldmachine
Coldmachine
09:07 24.10.2015.

Ebe se njima svima za slavoniju ili rvatzku, samo ih para zanima, a postali su tolko jadni svi da su se poceli i za "sicu" prodavat!

Avatar TAJSAM
TAJSAM
22:45 24.10.2015.

Oko kojih pikula se igrate sa ovim čovjekom. Treba pogledati u kasu i gdje su odnosno kojem ministru se za što davalo a gdje su sredstva utrošena kao ministrica Pusić dala je svom braci Zoranu i Documenti novac ali mi nikako nije jasno po kojoj osnovi, siguran sam da po kažnjivoj osnovi te če morati za to i odgovarati a za Šišljagića to su namještaljke ( drugačije ga ne možete niti uništiti nego namještaljkama) jel toliko novca on ima u jednom đepu a to je samo zabava za lude. Pozdrav dobrim ljudima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije