Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šefica povjerenstva

Novaković o prijavama GONG-a: 'Teško je da možemo istraživati što se u klubu događalo'

Nataša Novaković
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
02.10.2020.
u 20:17

Na pitanje je li moguće ući u trag Klubu i tome što se tamo događalo, Novaković je rekla da se teško može istražiti što se tamo događalo.

Na meti predsjednika Zorana Milanovića posebno je GONG koji ga je prijavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, zbog boravka u Klubu Dragana Kovačevića.

Uz njega su prijavili i načelnika Glavnog stožera i trojicu ministara, dok su za suca Turudića pak zatražili očitovanje o kršenju etičkog kodeksa. Predsjednik je prijavu nazvao jadnom, dok premijer poručuje - navikao sam se na profesionalne prijavljivače.

Naime, GONG-ove prijave dolaze na ruke šefice povjerenstva Nataše Novaković .

Na pitanje što mogu s ovim predmetom, Novaković za je za RTL rekla kako teško može reći nešto konkretno. 

- Teško je reći, dosta je širok krug dužnosnika, moramo vidjeti u kojem ćemo pravcu krenuti. Teško mogu išta konkretnije reći i vidjeti što uopće može doći. Činjenica je da do nekih podataka sigurno nećemo doći, rekla je te dodala da još uvijek nisu tražili dokumentaciju.

- To će biti sljedeći koraci. Otvorili smo i predmet protiv Kovačevića. 

Na pitanje je li moguće ući u trag Klubu i tome što se tamo događalo, Novaković je rekla da se teško može istražiti što se tamo događalo.

- Što se tiče Povjerenstva, teško je da možemo istraživati što se tamo događalo. Ono što se tiče dužnosnika kao takvih, povezane uz Kovačevića i Janafa, to ćemo svakako istraživati. Klub je izvan naše ingerencije, istaknula je. 

Novaković je govorila i o prijavi GONG-a.

- Što se tiče ugostiteljskog objekta, to bi teško mogla staviti pod neki članak našeg zakona. Nedopušteni darovi su, pak, nešto što bi moglo biti zanimljivo, ali teško ustvrditi, rekla je na kraju šefica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

VIDEO: Zoran Milanović o aferi Janaf i istrazi

Komentara 4

Avatar Cera
Cera
05:20 03.10.2020.

GONG, tlačitelji proračuna... Podobni ili familijarno potrebna izmišljena radna mjesta,,,Ta institucija određuje na internetu što je istina ili neistina,,,Stvarno kao da svi moramo misliti što pojedinac želi a Bog je dao svakom čovjeku slobodnu volju ili slobodu izbora i tim ima pravo reči što misli ,samim tim ne biti kažnjen ako je i krivo mislio....No blokiranja na internetu takvih je kad pojedinci po običaju maltretiraju večinu a OVCE trpe.

DR
dragebuba
02:28 03.10.2020.

neka ti ljudi nađu pošten posao a ne komentirati to su uhljebi ništa koristi ako toliko znaju neka rade zlo mi je od njih

DR
dragebuba
02:32 03.10.2020.

tako su ušli aktivisti i gonga u sabor divno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije