Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Novac za seljake podijeljen je financijašima i građevinarima?

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir pozvala je ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu da objavi rang-listu odobrenih projekata na natječaju za sufinanciranje projekata iz mjere 4. Programa ruralnog razvoja
04. rujna 2015. u 15:08 10 komentara 1203 prikaza
Marijana Petir
Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir pozvala je ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu da objavi rang listu odobrenih projekata na natječaju za sufinanciranje projekata iz mjere 4. Programa ruralnog razvoja. Ona je zatražila poništenje natječaja ako se pokaže točnim da je novac namijenjen poljoprivrednicima dodijeljen "estradnjacima, financijašima i građevinarima".

Prema njezinim riječima, na natječaj je pristiglo 1280 projekata, a kako pravilnik predviđa maksimalne vrijednosti potpore po projektu do 5 milijuna eura, izgledno je kako će mali i srednji OPG-ovi ostati bez potpore, dok će se raspoloživi novac podijeliti među “velikim igračima”.

– Ovakav način provedbe programa nije usmjeren na opstanak hrvatskog sela, već različitim kvazipoduzetnicima, koji su se za ruralni prostor zainteresirali tek kad su u njemu prepoznali izvor prihoda – kazala je Petir.

>> 'Završni udarac Ministarstva i velikih igrača na OPG-ove'

Pevex
ZASUČITE RUKAVE
Proljetni mini make over: Ovog proljeća osvježite izgled svog doma
PBZ
DIGITALNO DOBA
Iz udobnosti vaše fotelje: digitalne usluge koje će vam olakšati svakodnevicu
  • mađar:

    Mislim da nas ne sramoti. GOspodjica trazi samo da se karte stave na stol. U potpunosti je podrzavam. Normalno da vama kebarosima to ne odgovara pa ste stoga vulgarni.Bravo Marijana samo peri po njima,jer ti se zaklinju u H rvatsku s figom u dzepu.

  • Objektivno...:

    Politika joj viri iz očiju.... A bolje bi joj bilo da...

  • propalismoFranjoskroz:

    Cudni smo mi ljudi.Osobu koju ni njeni sumjestani nisu htjeli za nacelnicu opcine mi posaljemo u europu da nas sramoti??