Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska zajednica županija:

Novac je nepovratno izgubljen zbog kratkovidnosti i neznanja ministra Lalovca

Tomislav Tolušić
Damir Špehar/PIXSELL
06.08.2015.
u 13:54

"S ovakvim daljnjim gomilanjem novca samo u centralnoj državi, po ministarstvima i raznoraznim agencijama čudnog imena, definitivno se zapostavlja ostali dio Hrvatske"

"Daljnjim smanjenjem prihoda županijama, po novom prijedlogu zakona i za 25 posto, stanovnici hrvatskih županija imat će 25 posto manje novih škola, 25 posto manje novih zdravstvenih ustanova, 25 posto lošije ceste i vjerojatno 100 posto manje novca za već pripremljenih preko 1000 projekata koji bi, uz pomoć znanja kojeg imamo u županijskim razvojnim agencijama, mogli pretočiti u milijarde eura europskog novca", stoji u priopćenju predsjednika Hrvatske zajednice županija Tomislava Tolušića.

Ističu da je "Ministarstvo financija posljednjeg dana srpnja otvorilo je javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama zakona o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koji bi, ako bude usvojen, za dio županija mogao značiti smanjenje prihoda za čak 25 posto. Navode da je Hrvatska najcentraliziranija država u Europi.

"S ovakvim daljnjim gomilanjem novca samo u centralnoj državi, po ministarstvima i raznoraznim agencijama čudnog imena, definitivno se zapostavlja ostali dio Hrvatske  i slabe se jedine institucije u ovoj državi koje pokušavaju povući sredstva iz EU fondova, a to su hrvatske županije o čemu govori više od 1300 uspješnih EU projekata", kaže Tolušić i dodaje da je taj novac "nepovratno izgubljen zbog kratkovidnosti i neznanja ministra Lalovca".

>>Pozivamo ministra da uputu oblikuje i za državne dužnosnike

Komentara 7

LU
ludvig989
00:14 07.08.2015.

Jedina smo drzava u Europi koja je vise novca uplatila u EU fondove nego povukla iz njih. "Hvala" nasoj Vladi.

KR
krumember
15:39 06.08.2015.

Na temelju zadnje preraspodjele ja sam dobio 70- tak kuna veću plaću. Bolje da ja to potrošim nego da se lokalni baje koji se nikad nisu oznojili za kunu hvale kako su nešto asfaltirali mojim novcem i još pola od toga zamračili.

R0
R00kie
15:27 06.08.2015.

25% manje za uhljebe!! to vas a boli! i ovako ste ustedili i na skolama i cestama i svemu samo da za uhljebe na zafali!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije