Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novac nije dobio

Nova žrtva prevare: 'Prerušio se u poštara, uzeo mobitel i više se nije javio'

pošta
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell, Ilustracija
17.07.2014.
u 15:17

"Rekao je da će otkupnina doći za nekoliko dana. Nakon toga više nije odgovarao na e-mail", kazao nam je prevareni Zagrepčanin

"Prodavao sam iPhone 4 preko Njuškala i javio mi se čovjek koji je htio da mu mobitel pošaljem poštom. Pristao sam. On je došao na moju kućnu adresu obučen u poštara, preuzeo paket i otad mu nema traga", opisao nam je čitatelj Večernjeg lista (podaci poznati redakciji) iz Zagreba koji je najnovija žrtva prevaranata.

Jučer smo pisali o čitateljici koja je također ostala i bez mobitela i bez novca, a čini se da ovakvih slučajeva ima sve više. Zagrepčanin je s muškarcem koji mu se javio prodaju iPhonea dogovorio preko elektroničke pošte. "Rekao je da je iz Šibenika i molio me da mu pošaljem poštom. Tražio je da to bude opcijom koju nudi Hrvatska pošta 'od vrata do vrata', gdje poštar dolazi doma kod vas, preuzima paket i dostavlja paket na traženu adresu i nakon nekoliko dana se vraća i donosi vam otkupninu za paket", objašnjava nam Zagrepčanin te dodaje da mu je "kupac" javio da komunicira s poštom "u tom pogledu".

Brojevi na potvrdi su bili lažni

"Došao je na moja vrata u dogovoreno vrijeme preuzeti paket, prerušen u poštara i dao mi odgovarajuće potvrde o preuzimanju. Rekao je da će otkupnina doći za nekoliko dana. Nakon toga više nije odgovarao na e-mail, a ja sam u kontaktu s poštom shvatio da sam prevaren jer su brojevi na potvrdi bili lažni", kazao nam je prevareni građanin kojemu je i poštanska službenica "nevoljko priznala" da to nije prvi takav slučaj.

Sve je prijavio policiji gdje su mu rekli da prevaranti ciljano idu na stvari čija cijena je niža od 2000 kuna jer u tom slučaju prevareni mora podići privatnu tužbu protiv prevaranta. U policiji je bio i na prepoznavanju prijašnjih počinitelja sličnih prevara koje su mu pokazali na fotografijama, no svog prevaranta nije pronašao u toj bazi.

>>'Žrtva sam najnovije prijevare. Prodala sam mobitel, a nisam dobila novce!'

Komentara 5

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
18:23 17.07.2014.

U vrijeme krizi sve više se kupuje i prodaje rabljena roba preko oglasnika jer se puno stvari može kupiti u pola cijene a tu je i cjenkanje ako je nešto precijenjeno. Naravno da sve to stvara konkurenciju uvoznom lobiju i i njihovim monopolističkim interesima. Lako je moguće da su sve te prijevare i namjerno organizirane upravo zato iz razloga da građani ne trguju međusobno te da budu stalno u strahu od prijevare. Znamo dobro kome je odgovaralo pravilo da pošiljku ne možete preuzeti prije nego platite otkupninu. Ovo je još jedan plaćeni članaka, napisan upravo radi zastrašivanja građana.

Avatar žič
žič
16:42 17.07.2014.

pa to mi nije jasno, ako se nešto prodaje na njuškalu,upakiraš,odneseš na poštu platiš poštarinu i za par dana dolazi lovica,je ali ak si komotan,(od vrata do vrata)onda,,pušiš,,.....

TA
Tajla
05:49 18.07.2014.

Upozorite starije: telefonom se javlja prevarant s pricom da je kreditna kartica zloupotrebljena i da ce policajac doci preuzeti sve kartice koje zrtva prevare ima. Ne nasjedajte na nista slicno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije