Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA UPOZORAVA

Još jedna žrtva prevare: Žena iz Pule povjerovala muškarcu s interneta pa ostala bez 400.000 kuna

WhatsApp - aplikacija za razmjenu poruka, fotografija i videozapisa
Igor Soban/PIXSELL
08.07.2022.
u 15:40

U razdoblju od 15. lipnja prošle godine do 1. srpnja ove godine oštećena mu je posudila preko 400.000 kuna, a kako nije bilo nikakve naznake da će joj muškarac vratiti novac, događaj je prijavila policiji

Policija ponovno upozorava građane da budu oprezni prilikom komunikacije na društvenim mrežama kako ne bi sami postali žrtve prevare. 

O jednom takvom slučaju izvijestila je i pulska policija, a u kojem je 48-godišnja žena na taj način izgubila čak 400.000 kuna. 

Kako javlja policija, žena je putem društvene mreže upoznala muškarca koji joj se predstavio kao vlasnik tvornice automobila iz Francuske te se neko vrijeme s njim dopisivala. Nakon što je muškarac zadobio njeno povjerenje, zatražio ju je da mu posudi novac jer ima problema s karticom, a treba platiti hotel. Žena mu je posudila novac, a muškarac joj je ubrzo javio da je zbog problema s porezom završio u zatvoru te će joj novac vratiti nakon izlaska iz zatvora.

''U razdoblju od 15. lipnja prošle godine do 1. srpnja ove godine oštećena mu je posudila preko 400.000 kuna, a kako nije bilo nikakve naznake da će joj muškarac vratiti novac, događaj je prijavila policiji'', izvijestili su.

''Počinitelji tzv. romantičnih prijevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje, traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Također mogu tražiti i da im žrtva pošalje intimne fotografije ili videozapise. Policija upozorava građane da budu  oprezni i da ne dijele s nepoznatim osobama nikakav materijal koji bi ih mogao kompromitirati i koji bi počinitelju mogao poslužiti za ucjenjivanje'', dodali su iz policije te objavili LETAK na kojem građani mogu više doznati o ovoj temi. 

>> VIDEO Novo žarište krpelja u Hrvatskoj: Jedna osoba umrla od posljedica, zabilježena dva teška slučaja zaraze

Ključne riječi

Komentara 8

KO
koraknaprijed
17:40 08.07.2022.

Jedna stvar je sigurna,ta osoba NIJE zaradila te novce svojim osobnim radom I stednjom.

PA
PapezJanez
17:24 08.07.2022.

Žena s tim godinama ili starija mora bit svjesna da bi netko želio bit s njom samo zbog love, kao što su toga svjesni muškarci istih godina i stariji.

SA
sargu123
17:17 08.07.2022.

Po ne znam koji put potvrđuje se ona narodna: Ovce su za šišanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije