Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nova TV otkazala sučeljavanje predsjedničkih kandidata

Namjera uredništva Nove TV bila je praćenjem izborne kampanje stvoriti što veći interes gledatelja za predstavljanje predsjedničkih kandidata i time potaknuti veći interes za izlazak na predsjedničke izbore, uz poštivanje svih zakonskih obveza - stoji u prioćenju Nove TV.
18. prosinca 2009. u 20:40 10 komentara 43 prikaza
nova tv
Foto: Arhiva VL

Nova TV obratila se medijima priopćenjem nakon što su primili opomenu od Agencije za elektroničke medije u kojoj su prozvani zbog načina praćenje predsjedničke kampanje. Ova je TV kuća najavila ukidanje emisije "Predsjednička utrka". Priopćenje donosimo u cijelosti:

"Nakon opomene Agencije za elektroničke medije Nova TV prisiljena je otkazati planiranu emisiju 'Predsjednička utrka' najavljenu za 23. prosinca 2009. te na ovu odluku Agencije namjerava pokrenuti upravni spor.

Namjera uredništva Nove TV bila je praćenjem izborne kampanje stvoriti što veći interes gledatelja za predstavljanje predsjedničkih kandidata i time potaknuti veći interes za izlazak na predsjedničke izbore, uz poštivanje svih zakonskih obveza.

Odlukom koju smatramo neosnovanom građani će ostati uskraćeni za završno sučeljavanje u najrelevantnijem informativnom programu u zemlji.

Nova TV smatra kako je ovo još jedan primjer da su nužne promjene izbornih propisa koji se odnose na praćenje u medijima, budući da su pojedini zakoni neprikladni za primjenu u komercijalnim elektroničkim medijima 21. stoljeća."

Advent u Zagrebu
Adventska karta
Gdje je najbolje partijati s ekipom, koja mjesta kriju najbolju zabavu za klince, a doznajte i gdje počastiti poslovne partnere
  • mojemisljenje:

    VEĆINSKI VLASNIK NOVE TV JE AMERIČKI CENTRAL EUROPEAN MEDIA ENTERPRISES ODNOSNO ŽIDOV RONALD LAUDER. Pazi molim te kako su se uvrijedili! Od početka kampanje guraju samo određene kandidate, objavljuju ankete u kojima nedostaje u prosjeku dvadesetak postotaka. Već tu su ... prikaži još! prekršili najmanje dva zakona RH. Na primjerpravo na potpunu odnosno sjelovitu informaciju zbog čega se u Americi odakle su došli oduzima koncesija. Pa neka se lijepo vrate u Ameriku pa neka tamo krše zakone ! Ali mi smo država bez kičme. Zato nam ovdje i dolaze bjelosvjetske protuha da rade s nama što je njih volja.

  • kkamikaza:

    Što opće reći za TV kuću koja sama za sebe kaže da ima najrelevantniji informativni program u zamlji,jadni su da nemogu bit jadniji!

  • bili-tartuf:

    ...-:))..napokon su skapili, da netriba \"prodavati\"-Mislava Bagu,..nego Predsjednicke Kandidate...,- aj koliko im triba vrimena,...za nevirovat.....