Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sprema novi dekret

Trump: Za dan ili dva novi stop muslimanima

Donald Trump, Shinzo Abe
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
11.02.2017.
u 11:46

Antimuslimansko raspoloženje širi se Europom – 55 posto ljudi zabranilo bi useljavanje muslimana u zemlje EU

Nakon što je presudom Prizivnog suda odbijena Trumpova uredba o zabrani ulaska u SAD državljanina iz sedam muslimanskih zemalja, američki predsjednik najavio je hitno izdavanje nove uredbe, ali još nije dao nikakve detalje o novoj zabrani najavivši da bi “potpuno novi poredak” mogao biti izdan već u ponedjeljak ili utorak.

Protiv je 71 od 100 Poljaka

Zbog straha od mogućih novih terorističkih napada američki predsjednik Donald Trump nije usamljen u mišljenju da bi muslimanskim migrantima trebalo zabraniti ulazak u zemlju. Naime, većina Europljana želi zabranu useljavanja migranata iz zemalja s većinskim muslimanskim stanovništvom. Prema anketi koja je provedena diljem 10 europskih zemalja, čak 55 posto ispitanih želi spriječiti useljavanje ovih migranata u svoje zemlje.

Istraživanje britanskog instituta Chatham House provedeno je prije nego što je Trump potpisao uredbu kojom je građanima sedam muslimanskih zemalja zabranjeno ući u SAD.

Samo 20 posto ispitanih izrazilo je neslaganje sa sprečavanjem useljavanja muslimanskih migranata u EU.

Španjolci najtolerantniji

Najveća je podrška zabrani useljavanja u Poljskoj, podržalo bi je čak 71 posto Poljaka, zatim slijedi Austrija sa 65 posto te Mađarska i Belgija sa 64 posto. Isto tako, 53 posto Nijemaca je za zaustavljanje useljavanja muslimanskih građana te 51 posto Talijana.

Među 10 zemalja koje su sudjelovale u istraživanju najmanje je onih koji žele zabranu useljavanja građanima muslimanskih zemalja u Španjolskoj, 41 posto, i u Velikoj Britaniji, 47 posto.

Zanimljivo, ni u jednoj zemlji broj građana koji se ne slažu sa zabranom ne prelazi 32 posto.

Ključne riječi

Komentara 9

NE
Nepokolebljiv
21:34 11.02.2017.

Da li se pisac clanka osjeca pogodenim? Ako misli daje Trumpova odredba uperena protiv muslimana naka si promjeni ime iz Haso (bez Muje) u George i vidjet ce da je on a ne Predsjednik sovinista jer uredba je usmjerena na SVE drzavljane spomenutih zemalja a ne samo muslice.

DU
Deleted user
12:17 11.02.2017.

Jao, jao, jao! Kuku, kuku, kuku. Taj neuravnoteženi Trump Donaldino radi spačku za spačkom, a naše tzv. nevladine udruge ne poduzimaju ništa. Gje su barem Raukar Urška i Matula Vilček da zagrme u svom pravednom gnjevu?! A osim njih po pitanju toga mrskog Trumpa nisu se oglasili ni vrli "uvaženici" Stazić Neško, Grbin Pećko, Maras Gogo, Vrdoljak Ivek, Beljak Šokre, a bome ni Bulj Mirek i Pernar Ivek. Prava katastrofa!

AA
aabbcc
20:55 11.02.2017.

stop muslimanima ???___ Ako tako po Trumpu pravila tumacite i RH je za amere muslimanska drzava i prije ovih sedam .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije